Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Război total la 45 de km de România: Ministerul rus al Apărării anunță că a doborât numeroase aeronave ucrainene

insula serpilor

Ministerul rus al Apărării transmite sâmbătă că forțele sale armate din zona Insulei Șerpilor (aflată la 45 de km de țărmurile României, în Marea Neagră), au doborât mai multe avioane și drone ucrainene, conform CNN.

Într-un briefing la Moscova, purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării, generalul-maior Igor Konașenkov, a declarat că un bombardier ucrainean Su-24, un avion de luptă Su-27, trei elicoptere Mi-8 cu o unitate de intervenție și două drone de atac de fabricație turcească au fost doborâte. "O barcă de asalt amfibie ucraineană Stanislav a fost, de asemenea, distrusă", a spus el. Ministerul a postat o înregistrare video care pretinde că arată cum apărarea aeriană rusă de pe Insula Șerpilor doboară o dronă.

Anterior, armata ucraineană a raportat, de asemenea, lupte în jurul Insulei Șarpelui, dar nu a comentat cu privire la eventuale pierderi. Ucrainenii au spus că au distrus mai multe vapoare ruse și sisteme de rachete antiaeriene.

Armata rusă a preluat controlul asupra Insulei Şerpilor imediat după ce a invadat Ucraina, la 24 februarie. Deşi pierdută sub control rusesc, Insula Şerpilor a devenit la începutul războiului un simbol al rezistenţei ucrainene după ce a fost mediatizată o înregistrare audio ucraineană neautentificată de surse independente şi conform căreia, în timp ce echipajul crucişătorului rus Moskva le cerea prin radio militarilor ucraineni de pe insulă să se predea, aceştia din urmă ar fi răspuns cu mesajul "Navă de război rusească, du-te naibii!".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.