Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Războiul continuă: PSD-ul îi numește ilogici pe PNL-iști

sigla noua pnl

Purtătoarea de cuvânt a PSD, Gabriela Firea, consideră că solicitarea de către PNL a demisiei ministrului Muncii, Rovana Plumb, pentru felul în care a fost construit bugetul asigurărilor sociale de stat pe 2015, este "nefondată, lipsită de orice fel de argument logic şi golită de conţinut".

"Am luat act de solicitarea PNL pe care o considerăm nu numai nefondată dar şi jignitoare la adresa milioanelor de români care din ianuarie vor avea veniturile crescute datorită politicilor pe care ministerul Muncii şi Guvernul în ansamblu le-au introdus în Buget", afirmă Firea, într-un comunicat transmis duminică redactiei STIRIPESURSE.RO.

Ea a calificat declaraţiile PNL pe acest subiect ca fiind "absurde".

"Cu tot respectul pentru colega noastră Cristina Pocora şi pentru domnul Eugen Nicolăescu, să spui că bugetul cuprinde cifre şi statistici, dar nu oameni este de-a dreptul ridicol. Bugetul pe care îl avem adoptat de o majoritate covârşitoare în Parlament este construit având ca unic obiectiv îmbunătăţirea vieţii a milioane de români" afirmă Gabriela Firea, în comunicatul citat.

Senatoarea social-democrată adaugă că, pentru PSD, "fiecare profesor care va primi începând de anul viitor mai mulţi bani la final de lună este o poveste de succes a Guvernului Ponta", iar "fiecare pensie mărită este un motiv de mândrie", în timp ce pentru PNL "nu este altceva decât o pomană electorală".

"Le reamintesc că în timpul guvernărilor PDL, aplicarea Legii pensiilor 263/ 2010 a fost amânată tocmai pentru a-i priva pe pensionari de creşterea firească de pensii, cu rata inflaţiei. Ne întrebăm cum au putut susţine cei din actuala Opoziţie miniştri ai Muncii care au amânat creşterile de pensii de la an la an şi guverne care au promovat bugete de austeritate, dar acum nu pot susţine un buget construit, conform legii, pentru interesele milioanelor de pensionari români", mai arată Firea.

Aceasta solicită Opoziţiei "să spună adevărul" atunci când se referă la mandatul de ministru al Rovanei Plumb, "mandat în care pensiile românilor au crescut şi în care bugetul asigurărilor sociale de stat este stabil şi sustenabil".

"Până în acest moment, prestaţia doamnei Rovana Plumb la ministerul Muncii este foarte bună, urmează principiile pe care împreună le-am stabilit ca fiind corecte, în USL, cu partenerii liberali care acum au schimbat tabăra, iar aceste lucruri se pot demonstra prin fapte: dublarea alocaţiilor pentru copiii din familiile nevoiaşe, creşterea veniturilor asistenţilor sociali, creşterea indemnizaţiilor pentru persoanele cu dizabilităţi şi exemplele pot continua. Toate aceste măsuri se regăsesc în bugetul pe care cei din PNL au vrut să-l respingă, un buget cu un deficit infim şi cu fonduri considerabile pentru investiţii şi cofinanţări, un buget profesionist pentru România anului 2015", menţionează purtătoarea de cuvânt a PSD.

Gabriela Firea concluzionează că solicitarea PNL este "nefondată, lipsită de orice fel de argument logic şi golită de conţinut".

"Ne aşteptăm ca superficialitatea să nu continue în procesul de opoziţie politică parlamentară şi aşteptăm propuneri concrete şi soluţii pe care sunt convinsă că reprezentanţii noştri din Guvern le vor lua în considerare, dacă sunt în beneficiul românilor", mai afirmă Gabriela Firea, în comunicatul amintit.

Deputata PNL Cristina Pocora a solicitat, duminică, în plenul Parlamentului, demisia ministrului Muncii, Rovana Plumb, pentru felul în care a fost construit bugetul asigurărilor sociale de stat pe 2015.

 

"Am votat împotriva acestui buget pentru că (...) este un buget al consolidării sărăciei, este un buget cu spatele la viitor, este un buget cu statistici, cu cifre, din care oamenii lipsesc. (...) Solicităm demisia ministrului Muncii pentru acest buget", a susţinut Pocora, într-o intervenţie de la tribuna Parlamentului, în care a explicat votul împotrivă al grupului PNL pe marginea bugetului asigurărilor sociale de stat pentru anul viitor.

 

Proiectul legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2015 a fost aprobat, duminică, de plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului, cu 329 voturi 'pentru' şi 148 'împotrivă'.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.