Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Războiul declarațiilor continuă! Ministrul de externe german, atac dur la adresa lui Trump după un summit NATO agitat

germania sua

Ministrul de externe german Heiko Maas a făcut apel sâmbătă la un respect mai mare faţă de actuala ordine internaţională şi l-a criticat pe preşedintele american Donald Trump după un summit NATO agitat care a avut loc săptămâna aceasta la Bruxelles, informează dpa. 

A da curs cererii lui Trump ca statele NATO să-şi crească într-un final cheltuielile militare la 4% din PIB nu va face ca lumea să fie mai sigură, a declarat Maas pentru dpa. 

"O astfel de solicitare nu are nimic de-a face cu o politică de securitate serioasă. În locul unor astfel de solicitări, avem urgent nevoie de un mai mare respect pentru reguli şi faţă de ordinea internaţională", a insistat el, potrivit agerpres.ro.

Doliu în lumea artistică - Nancy Sinatra, prima soție a legendarului Frank Sinatra, a murit


Cu toate acestea, Maas a susţinut o creştere a cheltuielilor de apărare din partea Germaniei. "Ştim că pacea şi securitatea nu vin gratis", a spus el. Dacă SUA devin "mai puţin previzibile" ca parteneri, Europa va trebui să investească mai mult în propria securitate şi în echipament. 

În ceea ce priveşte comportamentul lui Trump la summitul NATO din Bruxelles, Maas a declarat că "a-i trata pe partenerii internaţionali ca pe nişte figuranţi într-un reality show nu doar că duce la pierderea încrederii celorlalţi, dar îl afectează în cele din urmă" şi pe cel care se comportă în acest fel. 

Donald Trump a provocat uluire miercuri la Bruxelles, după ce a spus că Germania este prizoniera Rusiei din cauza proiectului de gazoduct Nord Stream 2, care va aproviziona Germania cu gaze naturale ruseşti. Apoi, Trump a dominat ziua a doua a summitului cu cererile sale repetate privind creşterea cheltuielilor pentru apărare, adresate ţărilor membre ale NATO, aminteşte dpa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.