Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Războiul din Ucraina capătă forme nebănuite: rușii nu mai au acces în Word la fonturile Times New Roman, Arial, Verdana, Tahoma și Helvetic

word

Pe fondul sancțiunilor tot mai mari impuse Rusiei pentru invazia sa în Ucraina, compania americană Monotype Imaging a restricționat accesul rușilor la biblioteca sa de pe site. Asta include fonturile Times New Roman, Arial, Verdana, Tahoma și Helvetic.

Pe fondul sancțiunilor tot mai mari împotriva Rusiei pentru invazia Ucrainei, compania americană Monotype Imaging a restricționat accesul la biblioteca sa de pe site pentru ruși. Font & Technology Specialists, compania Monotype Imaging Holding Inc. deține drepturile asupra fonturilor Times New Roman, Arial, Verdana, Tahoma și Helvetica. Notificarea privind blocarea accesului apare atunci când se încearcă deschiderea paginii. "Este posibil ca proprietarul site-ului să fi stabilit restricții care să vă împiedice să accesați site-ul", se arată în notificare, a relatat cotidianul rus Vedomosti, citând o sursă din cadrul companiei IT din această țară.

Raportul a mai precizat că pagina se deschide prin utilizarea unui serviciu VPN, iar utilizatorul obține acces la fonturi după ce se înregistrează pe platformă. S-a descoperit pentru prima dată pe 11 aprilie că biblioteca de fonturi Monotype nu este disponibilă pentru utilizatorii ruși. Cu toate acestea, conform raportului, este posibil ca accesul să fi fost restricționat cu mult înainte. Cele mai populare fonturi Monotype sunt disponibile în prezent pentru utilizatorii ruși, de exemplu, în pachetul Microsoft Office, ale cărui vânzări în Rusia au fost întrerupte luna trecută. Reprezentantul companiei a refuzat să comenteze subiectul implicării Monotype pe piața rusă,a relatat Vedomosti.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.