Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Războiul din Ucraina: Forțele rusești se pregătesc să apere Hersonul

bbc.com
herson military

Rusia trimite mai multe trupe în orașul-cheie, Herson, din sudul țării și s-ar putea să se pregătească să îl apere, a declarat șeful spionajului ucrainean, conform bbc.com. Ucraina sugerase anterior că unele unități rusești ar putea pleca.

Rusia a cucerit Herson în primele zile ale războiului, dar recent a fost supusă la presiuni pe măsură ce trupele ucrainene avansează de-a lungul râului Nipru. Autoritățile ruse din oraș au ordonat evacuarea a mii de civili.

Kyrylo Budanov, șeful serviciilor secrete ucrainene, a respins această acțiune ca fiind o "operațiune de informare", declarând pentru site-ul Ukrayinska Pravda că Moscova "încearcă să creeze iluzia că totul este pierdut".

Armata rusă trimite mai multe trupe și pregătește străzile pentru apărare, a spus el, adăugând că evacuarea cetățenilor este un pretext pentru a salva aparențele în cazul în care orașul va cădea în mâinile Ucrainei.

Aceasta este o abatere de la comentariile anterioare ale Kievului potrivit cărora forțele invadatoare părăsesc orașul. "Ele nu se pregătesc să iasă acum", a spus el. Faptul ca trupele rusești se instalează si construiesc poziții de apărare, ridică posibilitatea unei lupte crâncene în următoarele săptămâni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.