Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Razboiul economic americano-chinez ia amploare - Apple se pregătește să mute o mare parte a producției din China

ceomagazine.co.kr
razboi sua china

Apple a solicitat principalilor săi furnizori să analizeze costurile transferării a 15% - 30% din capacitatea lor de producţie din China în Asia de Sud-Est, pe fondul pregătirilor de restructurare a lanţului său de aprovizionare, potrivit unui articol publicat de Nikkei Asian Review, citat de Reuters preluată de news.ro.

Solicitarea Apple este rezultatul conflictului comercial prelungit dintre Statele Unite şi China, dar rezolvarea acestuia nu va duce la schimbarea deciziei companiei, au spus mai multe surse citate de Nikkei.

Producătorul iPhone a decis că riscurile implicate de dependenţa mare de producţia din China sunt prea mari şi chiar în creştere.

La începutul acestei luni, agenţia de rating Fitch a avertizat că Apple, Dell Technologies şi HP sunt posibile candidate pentru o listă neagră de companii americane a Chinei, ca reacţie la restricţiile impuse Huawei de către Washington.

Producătorii de iPhone-uri Foxconn, Pegatron, Wistron, producătorul de MacBook-uri Quanta Computer, producătorul de iPad-uri Compal Electronics şi fabricanţii de AirPod-uri Inventec, Luxshare-ICT şi Goertek au fost solicitaţi să evalueze opţiuni în afara Chinei.

Între ţările luate în considerare se află Mexic, India, Vietnam, Indonezia şi Malaezia. India şi Vietnam sunt favorite pentru producţia de smartphone-uri, potrivit unor surse citate de Nikkei.

Orientul Mijlociu stă pe un butoi cu pulbere iar fitilul a fost aprins - Iranul anunță că a doborât o dronă americană

Săptămâna trecută, Foxconn a anunţat că deţine o capacitate suficientă în afara Chinei pentru a satisface cererea de dispozitive Apple pe piaţa americană, în cazul în care compania va fi nevoită să îşi ajusteze liniile de producţie, în condiţiile în care preşedintele Trump a avertizat că ar putea aplica noi tarife pentru importuri din China în valoare de 300 de miliarde de dolari.

Analişti ai Wedbush Securities au apreciat că în cel mai bun caz Apple va putea să transfere 5%-7% din producţia de iPhone-uri, probabul în India, în următoarele 12-18 luni.

Având în vedere complexitatea şi logistica implicată, ar dura cel puţin 2-3 ani pentru a transfera 15% din producţia de iPhone-uri din China în alte regiuni.

China este o piaţă majoră pentru Apple, precum şi un centru major de producţie pentru dispozitivele sale. În trimestrul încheiat în martie, compania a obţinut aproape 18% din veniturile sale totale în China, Hong Kong, Macao şi Taiwan (Greater China n.r.).

La începutul lunii iunie, Trump s-a întâlnit cu şeful Apple, Tim Cook, pentru a discuta despre comerţ şi alte subiecte dificile cu care se confruntă compania, în timp ce Trump analizează dacă să majoreze tarifele pentru bunurile importate din China.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.