Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Războiul Laszlo Tokes - Klaus Iohannis CONTINUĂ: Decizia europarlamentarului

LASZLO TOKES - CONFERINTA

Europarlamentarul Tokes Laszlo a declarat joi că va contesta la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie sentinţa Curţii de Apel din Bucureşti prin care i s-a retras ordinul 'Steaua României'.

'Consider că retragerea este anticonstituţională, este nelegală şi este discriminatorie faţă de mine. Este foarte trist pentru mine, după 27 de ani de la revoluţie, că aşa cum s-a întâmplat şi pe timpul lui Ceauşescu sunt prigonit din aceleaşi motive: pentru ridicarea împotriva dictaturii, pentru demolarea zidului tăcerii, pentru poziţia mea politică am de suferit. După atâta timp, chiar este un act ceauşist retragerea ordinului, făcând abstracţie de persoana mea fizică, un act postcomunist', a declarat, în conferinţă de presă, Tokes Laszlo, informează agerpres.ro.

Fără precedent: Sute de șefi de spital, incompatibili și în conflict de interese

El a afirmat că prin distincţia primită nu a primit niciun avantaj bănesc şi niciun privilegiu.

'Pur şi simplu nu înţeleg cum se poate întâmpla ca o comisie de onoare să mă prigonească, în frunte cu iniţiatorul retragerii distincţiei, Victor Ponta. Cum se poate vorbi de onoare atât timp cât comisia de onoare mă prigoneşte din cauza unei declaraţii greşit traduse, iar distincţia acelor cavaleri ai ordinului 'Steaua Românei', în frunte cu fostul premier Adrian Năstase, în ciuda prerogativelor legale, nu a fost retrasă. Sunt cam o duzină de astfel de cazuri în care evident ar fi trebuit să se retragă distincţia', a spus Tokes Laszlo.

Europarlamentarul a precizat că '90% dintre membrii comisiei de onoare au fost comunişti sau sunt, cel puţin, urmaşii comuniştilor'.

George Soros, întâlnire la nivel înalt: Ce i se pregătește lui Donald Trump

'M-am angajat în acest proces pentru că vreau să apăr cinstea Timişoarei, cinstea acelora care s-au jertfit pentru libertate şi nu în ultimul rând pentru mine este foarte important dreptul fundamental al libertăţii de expresie. După 27 de ani nu poţi să-ţi exprimi părerile politice? Unde e libertatea de exprimare în România postcomunistă? Acestea sunt motivele pentru care o să declar apel la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, după ce voi primi motivarea sentinţei Curţii de Apel din Bucureşti', a conchis Tokes.

Curtea de Apel Bucureşti a respins ca neîntemeiată cererea prin care Laszlo Tokes l-a chemat în judecată pe preşedintele Klaus Iohannis pentru retragerea Ordinului 'Steaua României', însă decizia nu este definitivă.

Laszlo Tokes a deschis un proces la Curtea de Apel Bucureşti, în care a solicitat judecătorilor anularea decretului semnat pe 4 martie 2016 de preşedintele Klaus Iohannis, prin care şeful statului i-a retras Ordinul Naţional 'Steaua României' în grad de Cavaler.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.