Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Războiul USR-PLUS cu AUR s-a mutat din Parlament în restaurantul La Copac din București

Facebook
La Copac

Un restaurant din centrul Capitalei a devenit de câteva zile scena confruntării politice după ce vicepremierul Dan Barna a luat acolo masa împreună cu soția sa, la sfârșitul săptămânii trecute. Oana Lovin, una din contestatarele USR-PLUS l-a luat la întrebări pe vicepremier în timp ce acesta se afla pe terasa restaurantului La Copac, iar de aici până la un scandal monstru nu a fost decât un pas.

Imediat, Mălin Bot și-a mutat transmisiunile în fața restaurantului, atacând locația în toate felurile posibile, ceea ce a dus la acuze reciproce între Mălin Bot și reprezentanții restaurantului La Copac.

Pentru jurnalista Cora Muntean, miza scandalului este clară: ”Iată că nimeni nu mai vorbește despre declarațiile nefericite ale premierului Dan Barna, făcute săptămâna trecută. Nici de CFR, de nimic, toate au fost îngropate și li s-a pus cruce. Dan Barna este acum victimă. Chiar cu prețul distrugerii unei afaceri locale”, a explicat ea pe pagina ei de facebook motivul atacării restaurantului prin metode de tip ”Rezist”.

Ca reacție la scandalul care continuă până astăzi, Horațiu Șerb, patronul La Copac și-a anunțat ulterior înscrierea în partidul AUR, stârnind și mai multe reacții adverse din partea celor care spun că îl apără pe Dan Barna.

Potrivit însă unui comunicat transmis presei din partea restaurantului La Copac, ”Dan Barna are datoria de onoare de a se dezice de atacurile imunde ale lui Mălin Bot”, de vreme ce ”vizita domnului Barna la restaurantul nostru s-a transformat într-o vendetă politică, ce implică deja organe ale statului, Jandarmeria, organele de politie, SRI și MAE”.

Comunicatul restaurantului spune că Mălin Bot pretinde că a fost bătut și tâlhărit de angajați ai localului, dar că situația stă cu totul altfel și că, Raluca Man, administratorul firmei, victima agresiunii, ”s-a întors de la Institutul de Medicină Legală, fiind imposibil fizic ca aceasta să îl agreseze pe Mălin Bot”.

Barna este acuzat în comunicat de ”lipsă de onoare” pentru că a comentat public postările lui Bot ”fără să precizeze aspectul esențial, că la momentul presupusei sale hărțuiri, Horațiu Șerb personal a îndepărtat-o pe clienta care i-a adresat întrebări vicepremierului, acesta beneficiind de atenție din partea clienților, ca dovada că și alții au intrat în vorbă cu el și au făcut fotografii”.

Restaurantul mai informează că împotriva lui Mălin Bot a fost depusă plângere penală și vor urma și acțiuni în civil, cu privire la daunele financiare și prejudiciile morale aduse firmei. De menționat însă că și Mălin Bot a procedat similar, anunțând și el plângeri împotriva restaurantului.

La Copac acuză faptul că ”reprezentantul Guvernului încearcă să distrugă această afacere, deși spre deosebire de acesta, noi nu am beneficiat nici de fonduri europene, nici de vreun ajutor de orice fel din partea vreunui vector politic” și amintește că la acest restaurant au servit masa ambasadori, miniștri, secretari de stat, devenind un loc de întâlnire și confluență culturală a unor îndrăgiți artiști naționali (toți componenții formației Phoenix care sunt în viață, Dan Bittman, Edi Petroșel, Mugurel Vrăbete, Mircea Baniciu, Mircea Vintilă, Nicu Alifantis, Marius Bațu, Emeric Imre, Zoia Alecu, Vali Șerban, Cristian Buică) și internaționali (Franco Nero, doi componenți ai formației Rammstein, Zdob și Zdub), oameni de cultură, oameni din lumea teatrului și ai cinematografiei (Rona Hartner, Iustina Tărăboanță, Vlad Zamfirescu, Carmen Tănase, Marius Manole, Ileana Brezoianu, Ion Dichiseanu, Mihai Chirilov, Ada Solomon, Valentino Rudolf, Alexandru Repan, Dan Nuțu, Adrian Păduraru, Cristi Puiu, Sorin Militaru, Cătălin Paraschiv, George Ogăraru, Vlad Gliga, Sorin Cociș, Vivi Drăgan Vasile).

De asemenea, mai spune restaurantul, printre cei care au trecut pragul de La Copac se numără și actrițe precum Iustina Tărăboanță, Cosmina Dobrota, Andreea Șovan, regizoarea Ramona Iacob, pictorul Paul Hitter, cântăreții Mircea Ungureanu, Tudor Olaru, pictori, graficieni, caricaturiști, regizori , profesori, sportive (Cătălina Ponor, Maria Olaru), colegi de breaslă (Adrian Șoaită - Club A/Kultur House/Silver Church, Dan Emanoil Hardilă- El Comandante, Călin Husar -Lăptăria Enache, Șoni - Lăptăria Enache/Papa La Șoni) sau ziariști (Cristian Tudor Popescu, Toma Roman Jr, Ion Bogdan Lefter, Liviu Mihaiu, Răzvan Zamfir, Mircea Toma, Mircea Dinescu, Ioan T. Morar, Doru Bușcu, Marius Tucă, Paul Grigoriu, Mihai Dobrovolschi, Grigore Cartianu).

”Este implauzibil că toți acești reprezentanți de vârf ai jurnalisticii să nu fi știut ceea ce pretinde Mălin Bot, buzduganul domnului Dan Barna, respectiv că aici ar funcționa un cuib anti-occidental, care ar complota alături de Moscova împotriva intereselor statului român. În decursul anilor, pe lângă aceștia, am servit și personalități politice cum ar fi Nicușor Dan, Clotilde Armand, Mihail Neamțu, lideri PNL, parlamentari USR, Adrian Severin, Nicolae Văcăroiu, ofițeri superiori, generali ai armatei romane și ai structurilor naționale de Securitate, precum și președinți ai diverselor partide”, se apără restaurantul de acuzații.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.