Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Surse din PMB: din răzbunare politică, PSD vrea să lase bucureștenii fără locuri de joacă pentru copii

solutiiurbane
loc de joaca

Președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor a solicitat conducerii Administrației Lacuri, Parcuri și Agrement București dezasamblarea tuturor locurilor de joacă din parcurile administrate de Primăria Capitalei.

Șeful ANPC ar fi motivat această decizie prin faptul că locurile de joacă nu corespund din punct de vedere tehnic și prezintă un pericol pentru siguranța copiilor. Decizia este una excesivă și aparent abuzivă în condițiile în care ani de zile administrațiile de până acum nu au făcut investiții în aceste locuri de joacă, iar actuala administrație și-a manifestat dorința de a remedia situația, alocând în bugetul pentru anul în curs banii cu această destinație.

Surse din Primăria Municipiului București spun că solicitarea închiderii tuturor locurilor de joacă, face parte din războiul politic pe care PSD l-a deschis împotriva actualului Primar al Capitalei, Nicușor Dan, prin intermediul ANPC. Acest război a început de câteva zile, după ce șeful ANPC Horia Constantinescu, numit în funcție de către PSD, a ordonat un control la Societatea de Transport București, aflată în subordinea Primăriei Capitalei.

Sursele citate spun că aceste controale nu sunt altceva decât o răzbunare venită pe linie politică din partea PSD. Mai întâi șeful ANPC a dispus un control la STB, acolo unde Gabriela Firea și liderul de sindicat Vasile Petrariu, la acea dată consilier general din partea PSD, au pierdut bătălia cu Nicușor Dan, după ce acesta a rezistat șantajului greviștilor din iarna acestui an. Pentru ca la mai puțin de o săptămână după controlul de la STB, ANPC să-și mute atenția către un alt domeniu gestionat de PMB, respectiv locurile de joacă pentru copii din marile parcuri ale Bucureștiului.

Cele două controale, mai spun sursele din PMB, nu au fost dispuse întâmplător, având în vedere că și transportul public și locurile de joacă pentru copii sunt domenii sensibile pentru bucureșteni. Așadar, susțin acestea, este foarte probabil că vor urma și alte atacuri la adresa actualului Primar al Capitalei. Dar de la care vor avea de suferit bucureștenii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.