Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Răzbunarea lui Ceferin? - Real Madrid, FC Barcelona şi Juventus Torino nu apar în promo-ul noii ediţii a Ligii Campionilor

www.telegrafonline.ro
Aleksander Ceferin

Real Madrid, FC Barcelona şi Juventus Torino nu apar în spot-ul publicitar lansat de UEFA pentru promovarea noii ediţii a Ligii Campionilor, scrie site-ul tuttomercatoweb, potrivit Agerpres.

În următoarele două săptămâni vor avea loc meciurile din play-off-ul Ligii Campionilor, iar UEFA a lansat deja promo-ul competiţiei.

Însă, potrivit sursei, nu apar imagini cu echipele Real Madrid, FC Barcelona sau Juventus Torino, dar nici cu Liverpool. Apar însă Manchester City, PSG, Borussia Dortmund, Bayer Munchen, Atletico Madrid sau Chelsea.

''Un semnal de la Ceferin sau doar o scăpare?'', se întreabă site-ul citat.

În iunie, cluburile Real Madrid, FC Barcelona şi Juventus Torino au fost admise în viitoarea ediţie a Ligii Campionilor la fotbal, în ciuda implicării lor în controversatul proiect al Super Ligii europene, care a generat furia UEFA.

Scrisori de admitere au fost trimise tuturor participantelor la Liga Campionilor, ediţia 2021-2022, a precizat, pe 15 iunie, forul fotbalistic continental, care anunţase anterior că procedurile disciplinare împotriva celor trei cluburi "rebele" au fost suspendate.

UEFA a deschis o investigaţie împotriva celor trei grupări de top din Europa, însă a suspendat procedurile, după ce a fost notificată de autorităţile elveţiene în legătură cu un ordin judecătoresc al Tribunalului comercial din Madrid, obţinut de entitatea juridică European Super League Company SL.

"Scrisorile de admitere au fost trimise tuturor cluburilor participante la competiţiile UEFA la nivel de club din sezonul viitor", preciza atunci UEFA.

Real Madrid, FC Barcelona şi Juventus Torino sunt ultimele dintre cele 12 cluburi care şi-au dat acordul, în luna aprilie, pentru lansarea Super Ligii europene şi care au rămas fidele acestui proiect, care a generat numeroase reacţii negative în lumea fotbalului.

Andrea Agnelli, preşedintele clubului Juventus Torino şi unul dintre fondatorii Super Ligii, declara că planul de a crea o ligă separată nu a reprezentat o lovitură dată competiţiilor UEFA, ci o modalitate de a salva industria fotbalului, care a fost afectată grav de pandemia de coronavirus.

Juve s-a calificat în viitoarea ediţie a Ligii Campionilor în ultima etapă din Serie A, iar de atunci a renunţat la serviciile antrenorului Andrea Pirlo, readucându-l la conducerea tehnică pe experimentatul Massimiliano Allegri.

În aprilie, preşedintele Uniunii Europene de Fotbal (UEFA), Aleksander Ceferin, l-a criticat dur pe Andrea Agnelli, preşedintele lui Juventus Torino, după anunţul înfiinţării unei Super Ligi, el afirmând că nu a mai văzut pe cineva "care să mintă atât de des" ca oficialul clubului italian.

"Am văzut multe în viaţa mea. Am fost avocat penalist douăzeci de ani, dar n-am văzut niciodată asemenea oameni. (...) Trebuie că am fost nişte naivi, fără să ne dăm seama că avem nişte şerpi lângă noi: acum o ştim", a afirmat, la acel moment, slovenul într-o conferinţă de presă.

Ceferin a avut cele mai dure cuvinte pentru preşedintele lui Juventus, Andrea Agnelli, "cea mai mare decepţie dintre toţi". Ceferin este naşul fiicei lui Agnelli, cel care a fost până noaptea trecută membru al comitetului executiv al UEFA şi preşedinte al Asociaţiei Cluburilor Europene (ECA).

"Nu am văzut niciodată pe cineva care să mintă atât de des şi cu atâta insistenţă. E incredibil. Am vorbit cu el sâmbătă după-amiază. Mi-a spus 'nu-ţi face griji, astea sunt zvonuri, te sun peste o oră', apoi şi-a închis telefonul", declara oficialul UEFA.

Avocatul sloven a calificat Super Liga ca fiind "o propunere ruşinoasă şi egoistă a câtorva cluburi mânate doar de lăcomie", "un scuipat în faţa iubitorilor fotbalului".

Proiectul Super Ligii, condus de preşedintele lui Real Madrid, Florentino Perez, implica participarea permanentă a 15 cluburi fondatoare la o competiţie aproape închisă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.