Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Răzvan Cherecheș trage un semnal de alarmă: Singura modalitate de protecție împotriva tulpinii Delta este vaccinarea

razvan chereches

Expertul în sănătate publică Răzvan Cherecheș susține că singura modalitate de protecție împotriva tulpinii Delta este vaccinarea. Specialistul a analizat evoluția pandemiei în Australia și Israel pentru a afla ce s-ar putea întâmpla în România, anunță Mediafax.

Primul exemplu utilizat de Răzvan Cherecheș este de la o petrecere din Sydney, Australia, unde toți participanții care nu erau vaccinați s-au infectat cu virusul SARS CoV-2.

„Petrecere 30 persoane în Sydney, Australia - eveniment de superspread COVID-19. 24 infectați (nevaccinați), 6 ne-infectați (vaccinați). Vaccinul te protejează de infecție”, a scris Cherecheș pe Facebook.

Cazurile de infectare s-au înmulțit și în Israel din cauza tulpinii Delta. În România, valul patru al pandemiei ar putea ajunge în august, spune expertul.

„Numărul de cazuri noi a început să crească în Israel, responsabilă fiind tulpina Delta. Datorită faptului că peste 60% din populația adultă din Israel este complet vaccinată, numărul de internări și decese nu a crescut - cazurile noi au simptome ușoare sau moderate. Atunci când tulpina Delta va deveni majoritară și la noi (cel mai probabil din august încolo), cei nevaccinați vor fi loviți puternic - vom vedea o creștere a numărului de internări și decese din rândul populației nevaccinate”, a explicat Răzvan Cherecheș.

Concluzia expertului în sănătate publică este că singura modalitate de protecție împotriva tulpinii Delta o constituie vaccinarea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.