Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Răzvan Cuc: 'Guvernul a picat testul bugetului; întârzierea arată deprofesionalizarea ministerelor'

Inquam Photos / Octav Ganea
razvan cuc

Senatorul PSD de Neamţ Răzvan Cuc a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că bugetul pe anul 2021 este un test pe care actualul Guvern nu l-a trecut.

Fostul ministrul al Transporturilor din guvernarea social-democrată a subliniat că nu are mari aşteptări de la modul în care va fi făcut bugetul pe anul în curs, potrivit agerpres.ro.

Citește și: OFICIAL - Lista bolilor care sunt PRIORITATE ZERO la vaccinarea anti-Covid-19

"Din păcate pentru România, întârzierea bugetului pe anul 2021 arată deprofesionalizarea ministerelor. Domnul Cîţu ne spunea nouă, prin noiembrie 2020, că are viziunea făcută pentru bugetul anului 2021. Dacă lăsau campania electorală deoparte, puteau lucra miniştrii respectivi pe buget iar noii miniştri care veneau, începeau implementarea. Tot domnul Cîţu - acest distrugător al economiei româneşti - a spus că noii miniştri trebuie să se obişnuiască cu ministerele. Păi ce facem, experimente cu România în perioadă de pandemie, când se anunţă un deficit istoric? Nu luăm măsuri de redresare economică, ci măsuri de plafonare, în condiţiile în care trebuie să bani bani în economie ca să ţi se învârtă toate rotiţele ca firmele să nu intre în insolvenţă sau faliment? Bugetul este testul pe care ei l-au picat din prima! Nu am mari aşteptări, nici pe acel Program Naţional de Redresare şi Rezilienţă", a declarat Răzvan Cuc.

Senatorul PSD de Neamţ a adăugat că actualul Guvern ar trebui să se apuce de treabă imediat.

"Oamenii ăştia trebuie să termine cu joaca politică şi joaca de împărţire a beneficiilor şi să se apuce de treabă. Ori tu, dacă vii ca prim-ministru şi spui "lăsaţi miniştrii să se obişnuiască cu ministerele", e o problemă. Pentru că toţi miniştrii care se află în funcţie, până acum erau cei mai buni experţi în a contesta, pe facebook sau cu ONG-uri. Acum au nevoie să se obişnuiască. Păi unde este competenţa?", a precizat fostul ministru al Transporturilor.

Senatorul Răzvan Cuc a menţionat că în calitatea sa de parlamentar de Neamţ şi vicepreşedinte al Comisiei de transporturi şi infrastructură va milita pentru continuarea lucrărilor pe DN 15 Bicaz - Poiana Largului.

Cuc a mai spus că va solicita demararea proiectării şi execuţiei drumului de mare viteză Piatra Neamţ - Bacău, cât şi începerea studiului de fezabilitate pentru centura municipiului Piatra Neamţ.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.