Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Răzvan Cuc intervine în scandalul de la Metrorex și acuză că 'operațiunea ranga' este un abuz

Inquam Photos / Octav Ganea
razvan cuc

Dincolo de toate relațiile comerciale dintre Metrorex și proprietarii afacerilor din stațiile de metrou, demolarea forțată poate avea loc doar după ce a fost încuviințată de o instanță de judecată și numai în prezența unui executor judecătoresc, altfel este un abuz grosolan, consideră fostul ministru PSD al Transporturilor, Răzvan Cuc.

„LA LUPTA ÎNAINTE, CU RANGA!

Politicienii USR-Plus au scos ranga în războiul lor cu bucureștenii! Demolarea chioșcurilor de la stația de metrou Ștefan cel Mare, de astăzi, este încă o dovadă a disprețului absolut pe care ministrul Drulă de la transporturi și colegii săi din USR-Plus îl au pentru bucureșteni! Azi bucureștenii l-au văzut pe primarul sectorului 2 mânându-și personal forțele în lupta cu spațiile comerciale și pe directorul Metrorex cu ranga în mână! Păziți de Poliția Locală a sectorului 2, aceștia au luat cu asalt magazinele din stația de metrou. Unele nu fuseseră nici măcar golite, aveau marfă înăuntru.

Înțeleg că dl Drulă își apără camaradul pe care l-a instalat în fruntea Metrorex. Sunt amândoi la fel de „competenți”. Înțeleg și că pe acest ministru îl deranjează sindicatele de la metrou. Dar nu înțeleg și nu sunt de acord în niciun fel cu abuzul la care s-a ajuns azi. Să vă spun de ce este un abuz. Dincolo de toate relațiile comerciale dintre Metrorex și proprietarii afacerilor din stațiile de metrou (sindicaliști sau nu, nu are nicio importanță), o astfel de acțiune cum este demolarea forțată poate avea loc doar după ce a fost încuviințată de o instanță de judecată și numai în prezența unui executor judecătoresc. Altfel este un abuz grosolan! Faptul că singurul primar care a răspuns invitației dlui Drulă îi este coleg de partid spune multe despre această acțiune. În sectorul 2 sunt doar trei stații de metrou, în celelalte sectoare sunt mai multe. De ce s-a grăbit primarul acesta să intervină? De ce nu se întâmplă la fel în celelalte sectoare? Pentru că, în afară de sectorul 1, celelalte sectoare din București nu au primar userist.

Cum a justificat acest domn, Radu Mihaiu, demolarea? A emis o decizie de primar! Apoi a pus-o imediat în executare. Nu a trecut-o nici măcar prin filtrul Consiliului Local. Dacă dl. Drulă i-a dat ordin, dl Mihaiu s-a executat și a trecut la operațiunea „ranga”!

Dincolo de barbaria celor întâmplate azi la metrou, mai trebuie adăugat ceva. În spațiile comerciale din stațiile de metrou lucrează foarte mulți oameni. Asociația lor spune că în jur de 1600. Demolarea începută azi înseamnă lipsirea a 1600 de familii de un venit care le asigura supraviețuirea. La ce pot spera acești oameni cu un guvern care nu a făcut nimic pentru românii afectați de pandemie? Un guvern sub care economia românească face, pe zi ce trece, pași spre mormânt! Va da dl. primar o decizie prin care le va asigura banii pentru mâncare sau medicamente? Le va da locuri de muncă la firma sa de IT (iată că nimic nu este întâmplător în „cumetriile” useriste)? Nu, USR-Plus nu face și nu va face nimic pentru români. Dimpotrivă! Așa cum spunea ministrul Drulă: legea e lege pentru toți, dar sigur nu se referea la el și la colegul lui primar de la sectorul 2”, a scris Răzvan Cuc pe pagina sa de Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.