Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Răzvan Popa, către prim-ministrul Olandei, în plenul Parlamentului European: 'România merită în Schengen, domnule premier Mark Rutte!'

arhiva personala
Razvan Popa

Prim-ministrului Olandei, Mark Rutte, a fost în plenul de la Strasbourg al Parlamentului European, unde s-a dezbătut despre viitorul Uniunii Europene.

Europarlamentarul Răzvan Popa, de la PSD, l-a interpelat pe premierul Olandei, țară ce se opune cu vehemență intrării României în Schengen.

Citește și: Abuzuri incredibile! Românii din Cernăuți, hăituți de Serviciul de Securitate al Ucrainei! Solicitare de urgență către Președinție și Guvern

”I-am adresat premierului o solicitare directă, de a accepta aderarea României la spațiul Schengen. România merită Schengen, a fost mesajul meu către premierul olandez, care a spus că viziunea sa despre proiectul european este una de extindere, iar UE trebuie să devină mai puternică.”, a anunțat Popa, așa cum reiese și din solicitarea de mai jos.

Domnule prim-ministru Mark Rutte,

România merită Schengen! Am ascultat cu atenție discursul dumneavoastră, mai ales partea legată de solidaritate, iar în spiritul a ceea ce ați spus vă cer, domnule prim-ministru, să sprijiniți intrarea României și Bulgariei în spațiul Schengen.

Fac acest apel deoarece pentru cetățenii români este de neînțeles opoziția Olandei față de intrarea României în spațiul Schengen. Există în țara mea un curent de opinie potrivit căruia Olanda se opune aderării României la zona Schengen pentru ca portul Constanța să nu devină un concurent direct al portului Rotterdam.

Citește și: Liiceanu „atacă” o nouă piață! Din ce vrea să câștige acum bani

România a îndeplinit absolut toate condițiile de aderare, și nu o spun eu, o spune Comisia Europeană, o constată și Parlamentul European. Iar dacă ar fi fost alte probleme legate de aderarea la Schengen cu siguranță s-ar fi opus și alte state în afara Olandei.

În concluzie, domnule prim-ministru, vă cer să sprijiniți intrarea României și Bulgariei în spațiul Schengen!

Chiar dacă a declarat că recunoaște progresele României legate de aderare, Mark Rutte crede că țara noastră trebuie să mai lucreze. Un răspuns în care a omis să facă referire la portul Constanța și la interesele economice ale Olandei.” a fost mesajul lui Răzvan Popa, eurodeputat S&D.

Citește și: Locul unde se scoteau patru dintre cele mai cunoscute publicații din România a fost închis! Ce s-a întâmplat .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.