Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

REACȚIA Băncii Comerciale Române după anunțul premierului privind controalele ANAF la bănci

BCR

O adevărată discuție a pornit în spațiul public despre profitabilitatea băncilor comerciale din România. Totul a pornit după ce ministrul Finanțelor Publice, Ionuț Mișa, a anunțat că băncile din țara noastră raportează de ani buni profit ZERO. Tirada a fost continuată de prim-minstrul Mihai Tudose care a anunțat că acest lucru trebuie să înceteze și că dacă aceste bănci nu sunt profitabile înseamnă că economiile populației ar putea fi puse în pericol. El a anunțat că deja ANAF-ul verifică cum stau lucrurile la două mari bănci din România.

După ce ieri a fost prezentată public LISTA cu datele privind profitul băncilor din România, stiripesurse.ro a întrebat BCR și BRD despre anunțul premierului și despre discuția publică privind impozitarea profiturilor și cuantumurile acestora:

BCR si-a platit intotdeauna, la timp si in intregime, toate taxele si impozitele datorate statului roman. Astfel, in cei 10 ani de la privatizare, BCR a platit statului roman o suma de peste 4 miliarde LEI in taxe si impozite (1 miliard LEI taxe pe profit si TVA, 2 miliarde LEI asigurari si contributii sociale, 1 miliard LEI taxe pe dobanzile la depozitele clientilor). Din aceasta suma, 1,6 miliarde LEI au fost virate la bugetul de stat numai intre 2011 - 2016, in plin proces de restructurare a afacerii, ca urmare a crizei economice.

In cei 10 ani de la privatizare, BCR a inregistrat un profit cumulat de 4 miliarde de LEI, iar numai 1 miliard LEI a fost distribuit actionarilor in dividende, restul de 3 miliarde LEI fiind directionat catre capitalizarea bancii, pentru a putea oferi sprijin financiar economiei si statului roman.

Banca a raspuns prompt, profesionist si colaborativ tuturor inspectiilor fiscale periodice, neexistand controale extraordinare. BCR opereaza intr-un cadru strict reglementat, iar inregistrarile contabile sunt validate de auditori independenti cu reputatie, al caror profesionalism este recunoscut la nivel international.”, a declarat Ionuț Stanimir, Director Executiv în Direcția Comunicare a BCR la întrebările stiripesurse.ro

Deocamdată cei de la BRD Group Societe General nu au răspuns solicitării stiripesurse.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.