Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reacție din ALDE la anunțul lui Mihai Fifor privind serviciul 112: 'STS e militarizat de sus şi până jos. MAI e condus de un civil'

stuff
diverse urgenta

Varujan Vosganian a declarat, joi, la Iași, că STS este militarizat „de sus și până jos”, în timp de SRI și SIE sunt conduse de civili, politicianul considerând că un control civil se impune obligatoriu și în acest caz, la fel cum se întâmplă și în alte țări, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Întrebat cum comentează propunerea de a muta serviciul 112, de la STS, la MAI, deputatul ALDE, Varujan Vosganian, a declarat, joi, că se impune controlul civil al acestui serviciu.

Ecaterina Andronescu, decizie FULGER - A trimis corpul de control al Ministerului Educației la școli

„Există statuat, i-aş spune eu o axiomă a democraţiei, niciun serviciu militarizat nu trebuie să fie condus de militari. Nicăieri în lume, Armata şi serviciile nu sunt conduse de militari. Acest principiu al controlului civil al Armatei este un parcurs obligatoriu în orice democraţie. SRI este condus de un civil, SIE e condus de un civil, STS este condus de un militar. STS e militarizat de sus şi până jos. MAI e condus de un civil, MApN e condus de un civil, în Guvern toate structurile militare sunt conduse de civili. De aceea, după părerea mea, controlul civil asupra STS, fie că rămâne acolo unde e, fie că se duce la un minister, este obligatoriu. Asta mi se pare cel mai important, ca STS să fie condus de un civil", a declarat Varujan Vosganian.

Vosganian consideră că mutarea 112 ar putea fi argumentată de introducerea STS într-un circuit cu alte structuri.

„Cred că raţiunea de muta 112 la MAI ar fi aceea de a introduce STS într-un circuit interoperaţional cu ministerul Comunicaţiilor şi cu alte structuri care se ocupă de comunicaţii, fie civile, fie de informaţii", a explicat Varujan Vosganian.

Ministrul interimar de Interne, Mihai Fifor, a anunțat, miercuri seară, că sistemul de urgență 112 va trece, de la Serviciul de Telecomunicații Speciale, la Ministerul de Interne, subliniind că este pregătită o procedură în acest sens.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.