Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reacția lui Boris Johnson după ce Thomas Cook s-a prăbuşit în faliment, distrugând vacanţele a sute de mii de turişti

Agerpres
Boris Johnson

Prim-ministrul britanic Boris Johnson a promis luni că autorităţile vor veni în ajutorul turiştilor blocaţi în urma falimentului operatorului de turism Thomas Cook, transmite dpa, conform agerpres.ro.

'Vom face tot ce ne stă în puteri să-i aducem acasă', a declarat Johnson, cu puţin timp înainte de anunţarea falimentului Thomas Cook, în primele ore ale dimineţii.

'Într-un fel sau altul, statul va trebui să intervină, pe bună dreptate, pentru a-i ajuta pe turiştii blocaţi', a adăugat şeful guvernului de la Londra.

Mai mult de 150.000 de turişti britanici se află în prezent în străinătate şi vor trebui repatriaţi, conform Autorităţii de Aviaţie Civilă.

'Este o situaţie foarte dificilă şi, desigur, gândurile noastre sunt alături de clienţii Thomas Cook, turiştii, care acum pot întâmpina dificultăţi în a ajunge acasă', a mai spus Boris Johnson, de la bordul avionului cu care călătorea spre New York, unde va participa la Adunarea Generală a ONU.

Cozmin Gușă iese la rampă după 'bomba' aruncată de Denise Rifai: 'Cine ar beneficia dacă această candidatură a Vioricăi Dăncilă ar fi subminată?'


Johnson a mai spus că trebui analizate căi prin care operatorii de turism să se poată proteja de faliment, în urma prăbuşirii Thomas Cook şi a unei alte companii aeriene, Monarch, în 2017.

'Una (din căi) este îndreptată spre a vedea dacă directorii acestor companii sunt stimulaţi în mod corespunzător pentru a rezolva astfel de probleme', a adăugat el.

Prim-ministrul a încercat să respingă criticile legate de lipsa unui ajutor guvernamental pentru Thomas Cook.

'Este perfect adevărat că guvernului i-a fost adresată o solicitare pentru o subvenţie de aproximativ 150 milioane de lire', a afirmat Johnson.

'În mod clar, aceasta înseamnă mult din banii contribuabililor şi creează, aşa cum vor considera oamenii, un hazard moral în cazul unor viitoare asemenea dificultăţi comerciale cu care s-ar confrunta companiile', a explicat el.

Thomas Cook, cea mai veche şi una din cele mai mari agenţii de turism britanice, şi-a încetat activitatea cu efect imediat, conform Autorităţii de Aviaţie Civilă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.