Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reacția lui Dacian Cioloș după ce Dragnea s-a ales cu un nou dosar penal: Abia acum înțelegem mai bine de ce 'ăia de la Bruxelles' sunt 'vinovați'

dacian ciolos

Fostul premier Dacian Cioloș reacționează marți după ce DNA a anunțat că a dechis un nou dosar pe numele lui Liviu Dragnea pe baza unor informații de la Oficiul european de Luptă Antifraudă (OLAF). „Abia acum înțelegem mai bine de ce "ăia de la Bruxelles" sunt "vinovați" de dezastrul din România alături de "statul paralel", constituit probabil de cei care îndrăznesc să cerceteze penal acte de corupție la vârf”, scrie fostul premier..

„Un nou dosar penal, care vizează posibile fapte de corupție cu fonduri europene, a fost deschis de DNA pe baza unor informații de la Oficiul european de Luptă Antifraudă.

Abia acum înțelegem mai bine de ce "ăia de la Bruxelles" sunt "vinovați" de dezastrul din România alături de "statul paralel", constituit probabil de cei care îndrăznesc să cerceteze penal acte de corupție la vârf.

ULTIMĂ ORĂ - Denunțătorul procurorului 'Portocală', trimis în judecată: Acuzații GRAVE la adresa omului de afaceri

Oare cât ne va mai trebui să înțelegem că adevăratul dezastru vine din corupție, incompetență și tendința de a servi interese personale sau de grup folosind puterea politică în stat? Cum se vede azi demonizarea celor care îndrăznesc să promoveze transparența, competența, bunul simț, profesionalismul și dinamismul românilor ce doresc să se întoarcă în țară - în mediul privat sau în administrație - după o experiență profesională în străinătate? Obsesia lor față de acești oameni și principiile pe care le apără vine din teama de a nu arăta celor mulți și cu un trai dificil că schimbarea valorilor care stau la baza guvernării României poate însemna și bunăstarea tuturor.

Le este frică să nu afle cumva cei mulți și dependenți într-un fel sau altul de stat și de deciziile conducerii politice că, în România, chiar se poate guverna cu profesionalism, onestitate, transparență și în interesul oamenilor.

Cu cât mai mulți vor deschide ochii pornind de la propria judecată și analiză, ascultându-și intuiția și nu discursurile care incită la teamă, la ură sau seamănă îndoială, cu atât mai repede și mai ușor vom face trecerea spre normalitate și decență.

De asta am fost și eu duminica trecută în stradă. Cu speranța că pot contribui pentru ca normalitatea, firescul și decența scoase în stradă să poată ajunge din nou acolo unde, prin puterea lor, să ne facă tuturor viața mai bună aici, acasă.”, scrie Dacian Cioloș, pe Facebook.

Audiere surpriză la ÎCCJ: Alina Gorghiu, în fața judecătorilor

DNA a anunţat, luni, că a început urmărirea penală a liderului PSD, Liviu Dragnea, sub acuzaţiile de constituire a unui grup infracţional organizat, folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete şi abuz în serviciu cu obţinere de foloase, într-un dosar în care sunt urmărite penal alte opt persoane, între care reprezentanţi ai firmei Tel Drum.

Potrivit procurorilor, Liviu Dragnea, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, a iniţiat un grup infracţional organizat care acţionează şi în prezent şi din care au făcut şi fac parte funcţionari ai instituţiilor din administraţia publică şi persoane din mediul de afaceri. Grupul iniţiat în anul 2001 are ca principal scop obţinerea frauduloasă a unor sume importante din contractele finanţate din fonduri publice, prin comiterea unor infracţiuni de abuz în serviciu, de fraudare a fondurilor europene, de evaziune fiscală, spălarea banilor şi folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, pentru favorizarea dirmei Tel Drum.

Purtătorul de cuvânt al DNA, Livia Săplăcan, a precizat că în acest dosar prejudiciul este de aproximativ 30 de milioane de lei prin abuz în serviciu şi de 20 de milioane de euro, bani obţinuţi prin fraudarea fondurilor europene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.