Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

REACȚIA lui Florin Iordache în scandalul mandatului lui Dragnea: PNL nu a citit normele în drept

digi24
florin iordache

Vicepreședintele Camerei Deputaților Florin Iordache a declarat, marți, că liderul PSD Liviu Dragnea a îndeplinit condițiile pentru validarea sa ca deputat în mandatul început în 2016 iar acest lucru rămâne valabil atâta vreme cât condamnarea lui Liviu Dragnea a fost suspendată, potrivit Mediafax.

"Voi vorbi despre sesizarea PNL care contestă mandatul unui deputat. Aici, pe lângă faptul că denotă necunoașterea regulamentului și a legilor este o necunoaștere a procedurilor juridice, pentru că la începutul fiecărui mandat, parlamentarii, fie că discutăm de senatori sau deputați sunt supuși controlului Comisie de validare, care constată dacă sunt îndeplinite condițiile pentru validarea uni mandat de deputat și senator și în cazul dl deputat Dragnea au fost îndeplinite condițiile pentru a fi validat ca deputat și cu majoritate de voturi, mai puțin USR, toate grupurile parlamentare au votat toți cei 329 de deputați. Atâta timp cât exista o hotărâre judecătorească care era suspendată și pedepsele complementare erau suspendate, e o chestiune de ABC juridic. Colegii de la PNL nu au citit normele în drept", a afirmat Florin Iordache, marți, la Parlament.

Reacția deputatului PSD vine după ce liberalii au cerut marți CCR să invalideze mandatul lui Liviu Dragnea, deoarece liderul PSD era condamnat pentru săvârșirea unor infracțiuni în cadrul derulării unui proces electoral, aspect neconstituțional în opinia PNL.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.