Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reacția lui Teodor Meleșcanu după publicarea protocolului SRI-PG-ICCJ. Ce spune despre retragerea lui Maior din funcția de ambasador

George Maior

Ministrul de Externe Teodor Meleșcanu a declarat că nu ar trebui retras George Maior ca ambasador al României la Washington, deoarece este semnatarul protocolului SRI-Parchetul General-ÎCCJ, precizând că nu există nicio legătură între activitatea sa de diplomat și faptul că a fost director SRI, informează Mediafax.

Întrebat miecuri la Parlament dacă s-a discutat retragerea lui George Maior din funcția de ambasador al României la Washington, în contextul în care în perioada când era directorul Serviciului Român de Informații a fost semnat protocolul cu PG-ÎCCJ, Teodor Meleșcanu a răspuns: "Nu, la cunoștința mea nu a fost o discuție. Activitatea dânsului în calitate de director al SRI nu are nicio legătură cu actuala funcție pe care o are în MAE, calitatea de ambasador al României la Washington".

DOCUMENT DNA refuză să pună la dispoziția instanței documente clasificate în dosarul lui Oprescu: Nu am primit răspunsul SRI

Chestionat dacă nu există niciun efect al acestui scandal al protocoalelor dintre SRI și instituțiile din sistemul judiciar?, ministrul de Externe a replicat: "Trebuie văzut în ce măsură, care au fost de fapt atunci temeiurile pe care s-au bazat protocoalele respective".

Meleșcanu a mai precizat că vorbește des cu Maior pe teme legate de MAE.

Întrebat dacă intenționează să discute aceste chestiuni cu George Maior, ministrul de Externe a spus: "Vorbim tot timpul. Și comisia de control al SRI așteaptă să vorbească cu dânsul. Eu discut cu dânsul date legate de problemele ministerului."

Protocolul SRI- PG- ÎCCJ făcut public, luni, de către SRI, arată că cele trei instituții se obligau să își coreleze activitățile privind culegerea de informații, dar și să schimbe date și documente.Protocolul este semnat de George Maior (SRI), Laura Codrușa Kovesi (PG) și Nicolae Popa (ICCJ). Potrivit prevederilor din Protocolul semnat în anul 2009, Serviciul Român de Informații acordă, cu titlu gratuit, asistentă în domeniul protecţiei informaţiilor clasificate deţinute şi utilizate de P.Î.C.C.J. şi I.C.C.J. Totodată, instituțiile care sunt parte în protocol își corelează activitățile de solicitare, avizare şi aprobare a autorizării culegerii de informaţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.