Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reacție din USR după anunțul lui Klaus Iohannis privind atacarea bugetului la CCR

sigla partidului
USR sigla

Senatorul USR Florina Presadă a declarat, vineri, la Parlament, după ce președintele Klaus Iohannis a anunțat că va sesiza la CCR Legea bugetului pe 2019, că este dreptul acestuia să facă acest lucru și că „s-ar putea ca acest buget mincinos, de fapt, să fie o mare problemă pentru noi toți”, scrie Mediafax.

Citește și: ULTIMĂ ORĂ - Directorul general al fermei de porci deținute de fiul lui Liviu Dragnea, CONDAMNAT la 7 ani de închisoare de Tribunalul Bucureşti

„Este dreptul președintelui Klaus Iohannis să facă acest lucru. După cum știm, în perioada în care Legea bugetului de stat și cele conexe au fost în dezbatere parlamentară, așa zisa dezbatere parlamentară, mai degrabă în procedura parlamentară, au fost o serie de neregului de procedusă, ca să nu mai spun că multe dintre amendamentele venite din partea Opoziției au fost respise, amendamente care nu erau făcute doar pentru a fi făcute, ci pentru că ele identificau niște nevoi reale, cărora bugetul acesta trebuia să le răspundă. Știm, de asemenea, că bugetul a fost construit pe niște venituri estimate, care depășesc realitatea în acest moment și s-ar putea ca acest buget mincinos, de fapt, să fie o mare problemă pentru noi toți. Ce mi se pare important însă, este să nu lăsăm ca nereguli de procedură extrem de importante, cum s-a întâmplat cu legea ce privea plafoanele fiscal bugetare să treacă neobservate”, a declarat, vineri, la Parlament, senatorul USR Florin Presadă.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, vineri, că sesizează la CCR Legea bugetului de stat pe 2019. El a afirmat că ”guvernarea PSD a eșuat”, anunțând că cere CCR o analiză și pe Legea de aprobării plafoanelor.

”Bugetul rușinii naționale nu doar că pune în pericol economia românească, dar are aspecte clare de neconstituționalitate. Nu se respectă obligații asumate de REomânia față de UE, din care face parte. Se încalcă unele drepturi fundamentale, s-a ignorat rolul Consiliului Fiscal, se aduce atingere principiului descentralizării și principiului subsidiarității. Pentru toate acestea, voi sesiza astăzi (vineri - n.r.) Curtea Constituționalăa României pe bugetul 2019, bugetul rușinii naționale”, a declarat Klaus Iohannis.

Șeful statului a mai anunțat că va sesiza CCR și în privința Legii de aprobării plafoanelor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.