Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reacție DURĂ din ALDE după 'lovitura' anunțată de Ludovic Orban: 'Dacă nu știi ce vorbești, mai bine taci! Dacă îți urăști propriul electorat, dă-te la o parte'

alde.ro
alde

Președintele tineretului ALDE, Claudiu Daniel Catana, a răbufnit duminică, pe Facebook, după declarația lui Ludovic Orban privind impozitarea IT-iștilor.

„Am citit cu stupoare declaratia mai marelui PNL Ludovic Orban despre cei care lucreaza in domeniul IT.

Suntem cei mai buni în domeniul IT, dar liderul PNL vrea să-i pună pe fugă pe toți cei care lucrează în acest domeniu. Ludovic Orban acționează, ca de obicei, pompieristic. Fără nici o analiză a impactului în economia națională a măsurii de care beneficiază în prezent tinerii IT-ști, liderul PNL vine și dă cu barda cerând eliminarea facilităților la impozitare acordate acestei categorii.

Liviu Pleșoianu a stârnit revolta societății civile: 10 ONG-uri cer senatorilor să respingă proiectul lui privind asociațiile

Ludovic Orban confirmă astfel informațiile potrivit cărora, dacă PNL ar reuși să revină la guvernare, va face exact ceea ce a mai făcut în guvernarea PDL, în spiritul căreia peneliștii s-au integrat perfect: vor tăia în carne vie salariile medicilor, profesorilor, vor reduce pensiile, vor încuraja tinerii ca e mai bine sa plece din tara. Au pregătit un pachet financiar complet impotriva populatiei.

Desigur, Orban ignoră total faptul că în valul acesta migraționist al românilor, IT-știi erau pe primul loc. După ce statul și companiile investeau în calificarea lor, ei alegeau să părăsească masiv țara. Înaintea adoptării măsurilor referitoare la scutirea de impozit pe venit acordate angajaților din această branșă, era cea mai expusă categorie la „brain drain”, pentru că locurile de muncă din Vest li se păreau specialiștilor mult mai atractive. Situația acum s-a schimbat, tinerii rămân acasă, iar companiile aleg să investească în România.

Invidios că IT-iştii câştigă cel mai bine în România, anunță această mare prostie. Ar trebui ca toți să-i urască pe toți, cum face el? Să fie unii tineri învrăjbiți contra altora? De ce nu a venit cu o idee constructivă? De ce, în loc să ceară anulări, Ludovic Orban nu propune soluții concrete care să-i aducă pe români înapoi, acasă, iar pe alții să-i convingă să nu mai plece?

Răspunsul e simplu: dacă nu știi ce vorbești, mai bine taci! Dacă îți urăști propriul electorat, dă-te la o parte.

Cred ca totusi e o gluma proasta Ludovic Orban si nu trebuie nici macar sa ne gandim ca acest om ar putea conduce Romania.”, scrie Catana pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.