Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reacţia Casei Albă după ce Benjamin Netanyahu a anunţat aprobarea planurilor unei ofensive terestre în Rafah

yahoo.com
casa alba

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a declarat că a aprobat planurile unei ofensive terestre împotriva militanţilor Hamas din oraşul Rafah, adăugând că armata israeliană se pregăteşte pentru evacuarea celor aproximativ 1,5 milioane de civili care se adăpostesc acolo, informează Rador Radio România.

Netanyahu a făcut acest anunţ în pofida unui avertisment al preşedintelui Joe Biden conform căruia un astfel de atac, despre care ageniile umanitare susţin că ar fi dezastruos pentru civili, ar încălca o "linie roşie".

Poziția Casei Albe

Purtătorul de cuvânt al Consiliului pentru Securitatea Naţională de la Casa Albă, John Kirby, a spus că autorităţile de la Washington ar sprijini o ofensivă israeliană numai dacă ar primi un plan de evacuare: "Nu putem sprijini o ofensivă majoră în Rafah care să nu includă un plan credibil, realizabil şi executabil care să ţină seama de siguranţa şi securitatea a mai mult de un milion de civili din Gaza care se adăpostesc în Rafah. A declanşa acum o operaţiune majoră fără a ţine seama de toţi acei oameni ar fi, aşa cum am spus, un dezastru", a declarat acesta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.