Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reacția eroului naționalei U21 - Sunt blocat, nu îmi vine să cred, când eram mic visam la asta

gsp.ro
Valentin Costache

Internaţionalul român de tineret Valentin Costache a declarat la finalul partidei cu Danemarca, scor 1-1, în urma căreia formaţia pregătită de Adrian Mutu a reuşit calificarea la Campionatul European de fotbal Under-21 din 2021, că nu îi vine să creadă că a reuşit să marcheze golul egalizator.

"Nu îmi vine să cred nici acum, chiar mă gândeam înainte de meci că trebuie să mai marchez şi eu. Nu am mai făcut-o nici la club, să mai spăl şi eu din păcate, şi uite că a venit acest gol şi această calificare. Nu am cuvinte. Am zis că o să intre, o să intre şi până la urmă am reuşit să marchez. Eu sunt pur şi simplu blocat, nu îmi vine să cred. Când eram mic doar visam la asta. Am păstrat tricoul şi nu o să îl dau nimănui", a declarat Costache.

El speră ca la Campionatul European de anul viitor echipa naţională de tineret a României să egaleze performanţa de la ediţia trecută, când a atins faza semifinalelor.

"La EURO o să încercăm să o luăm meci cu meci şi să ajungem cât mai sus, pentru că aţi văzut ce jucători avem. Dacă ar fi fost plin stadionul cred că aveam 1-0 încă de la vestiare", a mai spus Costache.

Selecţionata Under-21 a României s-a calificat la Campionatul European de fotbal pentru tineret din 2021, după ce a terminat la egalitate cu Danemarca, 1-1 (0-0), marţi seara, pe Stadionul ''Ilie Oană'' din Ploieşti, în ultimul meci din Grupa a 8-a a preliminariilor.

Danezii au deschis scorul prin Nikolai Laursen (50 - penalty), însă Valentin Costache (72) a marcat golul care a adus această remiză, în urma căreia România merge la turneul final ca a patra cea mai bună formaţie de pe locurile doi din grupe.

Tricolorii au obţinut a doua calificare consecutivă la un turneu final de tineret, la precedenta ajungând până în semifinale.

În clasamentul final al grupei, pe primul loc s-a clasat Danemarca, 26 puncte, urmată de România, 20 puncte, Ucraina, 16 puncte, Finlanda, 13 puncte, Irlanda de Nord, 9 puncte, Malta, 1 punct.

Cele nouă câştigătoare ale grupelor preliminare şi cele mai bune cinci echipe clasate pe locul al doilea se alătură gazdelor Ungaria şi Slovenia la EURO 2021 de tineret. Meciurile din cele patru grupe ale turneului final se vor desfăşura între 24 şi 31 martie 2021. Echipele calificate mai departe din grupe, primele două clasate, vor lupta pentru titlul european în fazele eliminatorii programate în aceleaşi două ţări, Ungaria şi Slovenia, în perioada 31 mai-6 iunie 2021.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.