Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reacţia Romgaz după flagrantul DNA de marţi - Toleranţă ZERO pentru fapte de corupţie

Romgaz

Conducerea executivă Romgaz a luat act de informaţiile apărute în presă privind flagrantul procurorilor DNA într+un dosar deschis la denunţul unuia dintre directorii instituţiei şi transmite că manifestă "toleranţă zero faţă de orice faptă de corupţie".

Citeşte şi: Directorul Romgaz ar fi avut suspinciuni privind terenul tranzacţionat de la omul de afaceri - A oprit plăţile, moment în care a survenit mita - surse

Compania mai arată că va sprijini organele abilitate să efectueaze cercetările în acest caz şi că mizează pe transparenţă şi corectitudine şi întreprinde toate acţiunile necesare pentru evitarea oricăror situaţii care pot crea vulnerabilităţi cu impact asupra activităţii curente şi a imaginii companiei.

Citeşte şi: BREAKING Om de afaceri, SĂLTAT de DNA pentru că a încercat să mituiască un director Romgaz

În perioada 28 aprilie - 11 mai 2020, inculpatul, un om de afaceri local, ar fi promis că îi va oferi suma de 200.000 euro unei persoane cu funcție de conducere într-o companie națională (martor).

Pentru banii respectivi directorul, în exercitarea atribuțiilor sale de serviciu, ar fi trebuit să aprobe plata unui contract de vânzare-cumpărare ce fusese anterior încheiat între compania națională respectivă în calitate de cumpărător și o firmă privată în calitate de vânzător.

Contractul a fost autentificat la notariat. Obiectul contractului era achiziționarea, de către compania națională, a unei suprafețe de teren.

La data de 11 mai 2020, omul de afaceri i-a dat directorului, în numerar, un avans de 50.000 euro din suma promisă, împrejurare în care procurorii au procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.