Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reacția vicepreședintelui PNL, Adrian Cozma, la declarațiile președintelui Ungariei: Vecinii noștri trebuie să înceteze politica băgatului bățului prin gard

adrian cozma deputat PNL

Deputatul PNL de Satu Mare, Adrian Cozma, a reacționat la o declarație controversată făcută de noul președinte al Ungariei, Novak Katalin, în cadrul unei postări pe Facebook.

Aflată într-o vizită privată în Transilvania, șefa statului maghiar a afirmat, după o întâlnire cu președintele UDMR, Kelemen Hunor, că se consideră reprezentanta tuturor maghiarilor, indiferent de care parte a graniței trăiesc aceștia.

În replică, printr-o notă diplomatică, Ministerul Afacerilor Externe al României i-a transmis ambasadorului Ungariei la București că, potrivit dreptului internaţional, un stat nu poate să îşi aroge drepturi de orice fel în raport cu cetăţenii altui stat. În plus, responsabilitatea primară pentru respectarea drepturilor identitare (etnice, culturale, religioase, lingvistice) ale cetăţenilor români de etnie maghiară revine României, ca stat de cetăţenie, iar Ungaria, ca stat înrudit, poate să aibă cel mult un interes în consolidarea legăturilor culturale.

Invitat să-și exprime opinia în cadrul unei emisiuni la Antena3, deputatul sătmărean a făcut referire la derapajele de acest gen, care s-au înmulțit în ultima vreme, amintind și de ”combinațiile” dubioase ale statului maghiar efectuate prin intermediul UDMR chiar în județul pe care îl reprezintă în Parlament, subliniind că ”vecinii și prietenii noștri trebuie să înceteze politica băgatului bățului prin gard”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.