Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reacție din Parlamentul European, după ce Viktor Orban a descins în România: 'Orban și Tőkés sunt doi revizionisti care nu-și găsesc loc în Europa'

www.spiegel.de
Viktor Orban

Mii de români de etnie maghiară au fost prezenți la discursul lui Viktor Orban de la Băile Tușnad, unde a vorbit și Tokes László, preşedintele Consiliului Naţional Maghiar din Transilvania.

Orban a criticat iar România și a acuzat Guvernul de la București că l-a cenzurat, dându-i o listă cu subiecte pe care să nu le abordeze.

Citește și: Viktor Orban: MAE român mi-a transmis ce pot şi ce nu pot să spun / Ce a spus despre aderarea României la Spaţiul Schengen

Din Parlamentul European, Eugen Tomac, liderul PMP, îi numește revizioniști pe cei doi și avertizează că misiunea lor este ”să creeze tensiuni în România pe teme legate de relația dintre majoritate și minoritate”.

„Au venit în România pentru a transmite același mesaj pe care dorește să-l audă Kremlinul, despre tensiuni teritoriale”, a mai precizat europarlamentarul PMP.

Citește și: Viktor Orban descrie noua ordine mondială: 'China stă în fața noastră într-o ținută de mare putere / Are un crez civilizaţional, este centrul universului'

”Orban și Tőkés sunt doi revizionisti care nu-și găsesc loc în Europa și s-au aciuat la Tușnad, de unde duc o propagandă provocatoare antiromânească, dincolo de orice limită.

Declarațiile anticonstituționale la adresa României nu trebuie tolerate nicio clipă, iar Guvernul are obligația să acționeze ACUM.

Tot ceea ce fac Victor Orban și liderii extremiști maghiari este să creeze tensiuni în România pe teme legate de relația dintre majoritate și minoritate.

Citește și: Viktor Orban, despre Marcel Ciolacu: 'E al 20-lea premier român de când sunt prim-ministru. Poate la a 20-a încercare ne iese'

László Tőkés și Victor Orban au venit în România pentru a transmite același mesaj pe care dorește să-l audă Kremlinul, despre tensiuni teritoriale.

Este momentul să dăm dovadă de fermitate și de o abordare clară în apărarea Constituției, care spune clar și ferm că România este un stat național, suveran, independent, unitar și indivizibil.”, a punctat Eugen Tomac.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.