Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reacţie dură a Macedoniei în privinţa migranţilor

migranti

Macedonia nu poate fi graniţa externă a Uniunii Europene şi nu poate înlocui toate acţiunile UE la frontiera sa externă, dar ea pune în aplicare măsuri care fac parte din soluţia generală europeană pentru a depăşi criza migranţilor, a declarat preşedintele macedonean Gjorge Ivanov, transmite joi agenţia de presă MIA.

Ivanov a participat miercuri seară, la Bruxelles, la o cină de lucru cu preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, şeful statului sârb Tomislav Nikolic, premierii sloven şi croat, Miro Cerar şi Tihomir Oreskovic, preşedintele Consiliului UE, ministrul de externe olandez Bert Koenders, şi şefa diplomaţiei europene, Federica Mogherini. Liderii ţărilor UE, care se reunesc joi seară la Bruxelles, vor analiza dificultăţile întâmpinate în punerea în practică a măsurilor decise în urmă cu şase luni pentru limitarea afluxului de refugiaţi către Europa, unul fără precedent după 1945.

Şeful statului macedonean a adăugat că intenţia Macedoniei este ac toate măsurile să fie adoptate pentru a se ajunge 'la un punct în care migraţia ilegală să devină legală, iar migranţii să ajungă la punctele de trecere a graniţei unde să parcurgă toate etapele şi măsurile de control'. 'Macedonia nu a luat niciodată în considerare şi nici nu intenţionează să închidă punctele de trecere legală a frontierelor sale', a adăugat Gjorge Ivanov. Conform Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie (OIM), de la începutul anului până pe 14 februarie, numărul migranţilor şi refugiaţilor sosiţi în Europa a ajuns la 84.320, dintre care 78.333 au sosit pe insule greceşti venind dinspre Turcia, iar 5.987 au sosit în Italia pe ruta central-mediteraneană, spune Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.