Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reacție FULGER Primarul Dorin Florea CONTESTĂ amenda de la CNCD: A spune adevărul în România devine un delict

Inquam Photos / Octav Ganea
cncd

Reacție fulger, după ce a fost amendat cu 10.000 de lei. Primarul orașului Târgu-Mureș, Dorin Florea, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că va contesta amenda de la CNCD, considerând că nu a făcut afirmații rasiste. Florea l-a acuzat pe președintele instituției că a răspuns „la o comandă politică”. Florea acuză că mai nou românii sunt sancționați pentru că spun adevărul.

Citește și: NEBUNIE în Justiție din cauza pensiilor speciale: Grefierii își ÎNTRERUP activitatea din 27 ianuarie

Dorin Florea a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX că a simțit de mai multe ori că a spune adevărul în România devine un delict.

„M-am înșelat când mi-am imaginat că mai există un dram de corectitudine, am simțit de mai multe ori că a spune adevărul în România devine un delict. A spune cu adevărat problemele cu care te confrunți nu e pe placul unora, iar CNCD nu va rezolva, astfel, situația. CNCD reacționează tipic, iar președintele, care a fost pus politic și răspunde la comenzi politice, a avut cuvinte jignitoare la adresa mea, deși nu mă cunoaște. E foarte greu să îți menții o coloană vertebrală dacă ai fost pus politic. Voi contesta amenda deoarece cred în justețea lucrurilor pe care le-am spus, departe de inepțiile spuse de CNCD, cum că ar fi afirmații rasiste. Eu vorbesc de România reală”, a spus Florea.

Citește și: NEBUNIE în Justiție din cauza pensiilor speciale: Grefierii își ÎNTRERUP activitatea din 27 ianuarie

 

Edilul crede că președintele CNCD nici nu a avut timp să analizeze argumentele sale din scrisoarea transmisă marți.

Dorin Florea susține că a primit un număr mare de mesaje de la cetățeni simpli la o problemă serioasă ridicată și care l-au încurajat în demersul său.

„Eu nu am vorbit de țigani, ci de persoane care ajung în această situație în care nu pot întreține copiii. Cum să poată așa ceva la 12 sau la 15 ani? Eu știu ce am făcut pentru comunitățile defavorizate, până unde sunt limitele și cât de rău faci unor astfel de oameni oferindu-le bani”, a mai spus Dorin Florea.

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) l-a amendat, miercuri, pe primarul din Târgu Mureș, Dorin Florea, cu suma de 10.000 de lei, și a constatat că afirmațiile lansate de acesta în spațiul public sunt „extrem de rasiste”. Decizia CNCD a fost luată cu unanimitate de voturi, în urma afirmațiilor lui Florea, pe Facebook, cum că populația trebuie conștientizată că responsabilitatea creșterii și formării unui copil este uriașă. El a propus, astfel, introducerea unor anchete sociale obligatorii pentru cuplurile care vor să aibă copii. Ulterior, Dorin Florea a venit cu explicații. El a afirmat pentru MEDIAFAX că propunerea vizând anchetele sociale în cazul femeilor din categorii defavorizate care nasc nu înseamnă rasism, ci responsabilitate, avertizând că România se confruntă cu o „bombă socială” care „va exploda”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.