Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reacție SPECTACULOASĂ a presei japoneze: Ce au scris jurnaliștii niponi după ce românii i-au cerut SCUZE premierului Abe

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Shinzo Abe

Presa din Țara Soarelui Răsare a punctat faptul că sute de români i-au transmis mesaje în care îi cer scuze premierului japonez Shinzo Abe pentru primirea de care acesta a avut parte la prima sa vizită oficială în România.

Totul în condiţiile în care Shinzo Abe nu a mai avut cu cine să se întâlnească la Guvern, după ce premierul Mihai Tudose şi-a dat demisia. Şi, cum s-a trezit cu un gol în programul oficial, s-a alăturat planurilor soţiei sale şi a vizitat Muzeul Satului, în loc să discute despre investiţii cu oficialii români.

Citește și: Atac DUR la adresa PSD: 'Noul Guvern va fi un eșec total. Pentru România va fi rău'

Japan Today scrie că "sute de români i-au transmis scuze premierului Shinzo Abe, a cărui vizită în România, la finalul unui turneu european, a fost lipsită de protocol și diplomație. În primul rând, prânzul și discuțiile programate pentru marți cu omologul său român au fost anulate după demisia neașteptată a lui Mihai Tudose, cu o seară înainte.

Având câteva ore libere înainte de întâlnirea cu președintele României Klaus Iohannis, Abe a făcut o vizită neprogramată la Muzeul Satului. Rușinați, românii i-au cerut scuze lui Abe pe pagina de Facebook a Ambasadei Japoneze”, scrie Japan Today, care citează mai multe mesaje lăsate de internauți pentru premierul nipon, potrivit Digi 24.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.