Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reacție virulentă din UDMR la ideea primarului din Târgu Mureș: Nu are ce căuta într-o democrație

bataie lovitura surpriza

Senatorul UDMR de Mureș, Novak Csaba Zoltan, consideră că primarul Dorin Florea a dat un exemplu despre cum nu trebuie abordate anumite probleme sociale și a spus că n-ar fi crezut că mai sunt politicieni în România care doresc să reglementeze cine are dreptul să aibă copii. Senatorul Novak Csaba Zoltan a declarat, marți, corespondentului MEDIAFAX, că Dorin Florea se comportă ca un om „obosit, erodat și rupt de realitate”.

„Primarul Dorin Florea ne-a dat un exemplu negativ și ne-a demonstrat cum nu trebuie să abordezi anumite probleme sociale delicate și cum nu trebuie să vorbești despre ele. Domnul primar se comportă ca un om obosit, erodat și rupt de realitate. După 30 de ani de democrație nu aș fi crezut că mai sunt politicieni în România care doresc să reglementeze administrativ viața privată a cetățenilor, cine are dreptul să aibă copii și cine nu”, a spus Novak.

Senatorul susține că locuitorii din Estul Europei știu că secolul al XX-lea a fost plin de exemple negative în ceea ce privește astfel de probleme, cum ar fi regimul nazist al lui Hitler, cell comunist al lui Ceaușescu sau generația decrețeilor.

„Consider că acea persoană care gândește în acest stil, în acest mod, nu are ce căuta într-o democrație, într-un sistem democratic și nici într-o funcție publică”, a conchis senatorul UDMR.

Vezi si: SURSE De ce nu-l sacrifică PNL pe Ludovic Orban: planul spectaculos pregătit de liberali în Parlament .

Primarul din Târgu Mureș, Dorin Florea, este așteptat în 21 ianuarie la sediul CNCD pentru a fi audiat, a precizat, pentru MEDIAFAX, președintele instituției, Csaba Asztalos. Edilul riscă o amendă cuprinsă între 2.000 și 100.000 de lei.

Dorin Florea a scris luni pe Facebook că populația trebuie conștientizată că responsabilitatea creșterii și formării unui copil este uriașă. El propune astfel introducerea unor anchete sociale obligatorii pentru cuplurile care vor să aibă copii.

Ulterior, Dorin Florea a venit cu explicații. El a afirmat pentru MEDIAFAX că propunerea vizând anchetele sociale în cazul femeilor din categorii defavorizate care nasc nu înseamnă rasism, ci responsabilitate, avertizând că România se confruntă cu o „bombă socială” care „va exploda”. Edilul a mai precizat că nu îl sperie CNCD.

 


ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.