Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reacții din USR după demisia lui Dîncu: 'Aşteptăm şi demisia lui Bode' / 'În sfârșit un gest de minimă normalitate'

Inquam Photos/ George Călin
Catalin Drula

Preşedintele USR Cătălin Drulă a declarat că a demisiona „vulnerabilitatea de la Apărare”, ministrul Vasile Dîncu şi aşteaptă şi demisia lui Lucian Bode, „vulnerabilitatea de la Interne”.

„Ministrul Dîncu, vulnerabilitatea de la Apărare, a demisionat. Aşteptăm şi demisia lui Bode, vulnerabilitatea de la Interne”, a scris Cătălin Drulă, luni pe Facebook.

„Dîncu trebuia demis de 2 săptămâni. Dar Ciucă tremură în fața PSD-ului” - spune vicepreședinte USR, Ionuț Moșteanu, după demisia lui Vasile Dîncu.

„USR va taxa în continuare orice derapaj al guvernării. Guvernanții sunt în slujba țării și nu trebuie să uite asta nici o clipă. România are nevoie de un ministru al apărării care să își înțeleagă rolul extrem de important în vremurile astea tulburi. Sper din tot sufletul ca actuala coaliție să nu mai privească portofoliile guvernamentale ca premii pentru grupurile din partid și să pună la apărare un om compentent”, a scris Moșteanu pe Facebook.

Și Dan Barna a comentat demisia lui Vasile Dîncu, spunând că este „un pic târzie, dar perfect justificată”.

„Un pic târzie dar perfect justificată. Demisia lui Vasile Dîncu nu trebuie să mire pe nimeni. E în sfârșit un gest de minimă normalitate.
Sunt totuși surprins că n-a dat și de data asta vina pe USR. O abatere impardonabilă de la punctajul de partid pe care îl promovează cu atâta sârguință”, scrie Barna pe Facebook.

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a demisionat luni din funcție.

„În cursul acestei dimineți, am înaintat Prim Ministrului României, Nicolae Ciucă, demisia mea din funcția de ministru al apărării naționale”, a anunțăt Dîncu.

„Motivez gestul meu prin perspectiva imposibilității colaborării cu Președintele României, comandantul suprem al Armatei. Consider necesară retragerea mea din această funcție pentru a nu prejudicia în niciun fel procesele de decizie și programele care necesită fluiditate pe întreg lanțul de comandă și pentru a nu bloca o serie de proiecte absolut necesare pentru funcționarea optimă a Ministerului Apărării Naționale și a Armatei Române”, arată solicitatea de demisie.

Vasile Dîncu a fost în ultima perioadă ținta unor critici din partea prim-ministrului și a președintelui Klaus Iohannis, după o serie de declarații legate de soluționarea conflictului din Ucraina.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.