Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reacţii internaţionale la moartea lui Silvio Berlusconi. Ce a spus purtătoarea de cuvânt a Casei Albe

distractify.com
Karine Jean-Pierre casa alba

Fostul premier italian Silvio Berlusconi, care a murit luni, "a lucrat cu mai multe guverne americane pentru a face să avanseze relaţia bilaterală" cu Statele Unite, a comentat purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Karine Jean-Pierre, citată de AFP și Agerpres.

"Gândurile noastre sunt astăzi alături de italieni, cu ocazia decesului fostului lor premier", a declarat Karine Jean-Pierre în cursul briefingului său de presă, într-o reacţie succintă la moartea miliardarului, care a marcat istoria ţării sale prin longevitatea sa politică, procedurile judiciare şi scandalurile sale.

La scurt timp după ce Barack Obama a fost ales la Casa Albă în 2008, Silvio Berlusconi a vorbit despre primul preşedinte afro-american ca fiind "tânăr, frumos şi chiar bronzat".

Reacţiile internaţionale la moartea sa au fost pe tonuri diverse

Cel al lui Vladimir Putin a fost deosebit de cald: preşedintele rus l-a numit pe Silvio Berlusconi "prieten adevărat" şi "politician de excepţie", lăudând "înţelepciunea", "energia vitală incredibilă", "optimismul" şi "simţul umorului" de care acesta a dat dovadă.

"Odihneşte-te în pace, prietene", a spus premierul naţionalist maghiar Viktor Orban.

Alţi lideri europeni au recurs la formulări mai factuale, referindu-se mai ales la longevitatea politică a fostului şef de guvern.

"Odată cu Il Cavaliere dispare o personalitate majoră a Italiei contemporane care s-a aflat în prim-planul scenei politice mulţi ani", a subliniat preşedintele francez Emmanuel Macron într-un comunicat.

Prim-ministrul britanic Rishi Sunak a declarat, prin intermediul purtătorului său de cuvânt oficial, că "Silvio Berlusconi a lăsat o amprentă considerabilă asupra politicii italiene timp de câteva decenii".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.