Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reacții la numirea unui premier în Republica Moldova

MaiaSandu2

Republica Moldova are în sfârșit Guvern. Pavel Filip a fost votat ca premier de parlamentari. În fața Parlamentului din Chișinău s-au strâns zeci de persoane care protestează față de numirea noului Executiv. După votul Guvernului s-au înregistrat îmbrânceli între cei ieșiți în stradă și forțele de ordine.

După vot mai mulți politicieni sau persoane publice au ieșit cu comentarii. Maia Sandu, fostul ministru al Educației, care a anunțat că va înființa un nou partid își arată punctul de vedere cu următoarea afirmație:

Dacă renunți la democrație pentru stabilitate, în cele din urmă vei pierde și democrația, și stabilitatea.”

Ion Sturza, desemnat să fie și el premier de președintele Nicolae Timofti, scrie pe Facebook că e greu să nu ironizezi situația actualului Guvern.

”Este greu să nu ironizezi… Nu că o coaliție născută în miez de noapte naște un guvern în plină noapte… Pe Potomac este ziuă, se poate urmări în direct. Dar ce guvern! Ministrul de externe este ambasadorul de la Moscova! Nu ar fi băiat rău, dar în diplomație contează foarte mult detaliile. După „experiența” de la Moscova, devii dintr-odată foarte bun pentru intergrarea europeană, nu? Sau se va forma acel minister al integrării, iar politica externă se va limita la relațiile cu Rusia? Dar unde va fi doamna V. N. în această ecuație? Sau să nu-mi fac griji?”, notează acesta.

Citește și Republica Moldova are Guvern!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.