Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Real Madrid îl dă în judecată pe Javier Tebas Medrano, președintele LaLiga

https://www.goal.com/
Javier Tebas

Consiliul de Administrație al Real Madrid C.F. a a anunțat că a decis în unanimitate, în ședința sa de marți, să inițieze o acțiune în justiție, atât civilă, cât și penală, împotriva lui Javier Tebas Medrano, președintele LaLiga, și împotriva lui Javier de Jaime Guijarro, șeful fondului CVC Capital.

În plus, Consiliul de Administrație a mai comunicat că a decis să întreprindă orice acțiune legală pe care o consideră adecvată pentru a anula și a face ineficace orice posibile rezoluții adoptate de Adunarea LaLiga, care urmează să aibă loc la 12 august 2021, în legătură cu acordul dintre LaLiga și Fondul CVC, potrivit mediafax.ro.

Real Madrid a lansat această acțiune în justiție împotriva primei ligi de fotbal din Spania, La Liga, și a firmei de private equity CVC, în legătură cu acordul de investiții și de împărțire a veniturilor de mai multe miliarde de dolari propus de acestea.

Clubul consideră că acordul, prin care CVC va investi 2,7 miliarde de euro (3,2 miliarde de dolari) în La Liga în schimbul a 10% din veniturile sale și a unei participații de 10% în majoritatea afacerilor sale, reprezintă o deturnare a activelor generate de Real Madrid.

Un purtător de cuvânt al La Liga a declarat recent, citat de El Independiente, că bătăliile juridice între La Liga și Real Madrid sunt frecvente. "Am fost și suntem în dezacord cu privire la multe subiecte și există multe cazuri deschise între La Liga și club".

Relațiile dintre Madrid și La Liga, care au fost deseori tensionate, au atins noi minime la începutul acestui an după ce clubul a fost vârful de lance al unei mișcări de creare a Superligii europene, cu alte 11 echipe importante din Europa.

Comitetul executiv al Ligii Spaniole de Fotbal, din care fac parte șefii lui Atletico Madrid și Sevilla, dar nu și cei ai lui Real Madrid sau FC Barcelona, a aprobat miercurea trecută acordul planificat de CVC, care va fi supus votului tuturor membrilor ligii, pe data de 12 august.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.