Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Realizatoarea documentarului 'O democraţie în pericol', nominalizat la premiile Oscar, acuzată de defăimarea Braziliei

Jair Bolsonaro

Realizatoarea de film Petra Costa este acuzată de președinția Braziliei de ''defăimarea'' Braziliei în documentarul său intitulat 'O democraţie în pericol', nominalizat la premiile Oscar şi extrem de critic la adresa preşedintelui Jair Bolsonaro, informează AFP potrivit Agerpres.

Într-un mesaj video postat pe contul său oficial de Twitter, Biroul de comunicare al preşedinţiei braziliene estimează că Petra Costa ''a adoptat rolul de militantă anti-Brazilia'' şi a criticat declaraţiile făcute de ea pentru un post de televiziune din SUA.

Înregistrarea video conţine fragmente din respectivele declaraţii în care Petra Costa afirmă că de la venirea la putere a lui Bolsonaro, în ianuarie 2019, rata omuciderilor comise de poliţie în Rio de Janeiro a crescut şi că preşedintele incită marii proprietari de terenuri ''să invadeze pământurile indigenilor şi să ardă pădurea amazoniană''.

În plus, într-o serie de tweet-uri în portugheză şi engleză, Biroul de comunicare al administraţiei prezidenţiale îşi reia criticile şi adaugă că ''este incredibil cum un cineast poate crea o relatare plină de minciuni şi predicţii absurde pentru a denigra o naţiune, pur şi simplu pentru că nu acceptă rezultatele unor alegeri''.

Filmul 'O democraţie în pericol', realizat de Petra Costa (36 de ani), este disponibil pe Netflix începând din iunie şi este nominalizat la categoria 'cel mai bun film documentar' a ediţiei din acest an a premiilor Oscar. Ceremonia de decernare a Oscarurilor are loc pe 9 februarie.

Documentarul, cu o durată de două ore, povesteşte dintr-un punct de vedere personal evenimentele politice din ultimii ani din Brazilia: sosirea al putere în 2003 a lui Luiz Inacio Lula da Silva, destituirea în 2016 a Dilmei Rousseff, care i-a succedat la preşedinţie, condamnarea lui Lula da Silva în 2018 pentru corupţie şi ascensiunea politică a lui Jair Bolsonaro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.