Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rebega (Pro România): Ne paște falimentul cu acest Guvern de circ care face trucuri magice cu bani pe care nu-i are

Pro Romania
Laurentiu Rebega

Europarlamentarul Laurențiu Rebega, vicepreședinte Pro România, a declarat pentru știripesurse în contextul anunțului BNR despre creșterea datoriei externe că ”toate creșterile bugetare cu care se laudă Guvernul provin din împrumuturi externe. Aceasta este, de altfel, singura performanță a Executivului: aducerea datoriei externe a țării la aproape 100 de miliarde de euro. Cine va plăti aceste împrumuturi? Poporul român. Scopul acestor împrumuturi este acela ca Guvernul să se poată lăuda că economia duduie și să raporteze triumfalist creșteri semnificative a banilor alocați pe diferitele capitole bugetare sensibile. Ceea ce duduie în România este incompetența guvernamentală și industria împrumuturilor. Culmea este că acest Guvern nu se pricepe nici la împrumuturi și face o treabă proastă, pentru că ia bani din ce în ce mai scumpi din cauza atacurilor pe care le proferează la adresa celor de la care împrumută”.

Citește și: Dezvăluiri șocante în cazul falsului medic ginecolog. Ce a ieșit la iveală

Întrebat de știripesurse care este sistemul de funcționare al bugetului, Rebega a atacat Guvernul la scenă deschisă: ”România are neșansa să fie condusă de un Guvern care trăiește în imaginar și care funcționează pe datorie. În ficțiunea pe care a creat-o, România se dezvoltă și produce mai mult, în timp ce, în realitate, trăim pe datorie. Guvernul însă amână plata scadenței, știind foarte bine că această povară se va transfera pe guvernările viitoare și pe generațiile care vor urma și care vor trebui să plătească din greu pentru producția cinematografică regizată de actualul Executiv în care titlul filmului este frumos, realitatea este colorată cu minciuni și realizări false, în timp ce țara nu doar că stagnează, dar dă înapoi din punct de vedere al economiei reale și al puterii de cumpărare a cetățenilor”.

Potrivit vicepreședintelui Pro România, ”Guvernul ne prezintă o utopie bugetară, bazată pe bani luați cu dobândă. Când ne vom trezi, prăbușirea va fi inevitabilă. De aceea, acest buget trebuie oprit și reajustat la posibilitățile reale ale României, iar banii direcționați acolo unde este nevoie de ei, nu potrivit calculelor subterane ale liderilor vremelnici ai PSD”.

Europarlamentarul Laurențiu Rebega a mai spus pentru știripesurse că ”în acest moment, România nu are, de fapt, o echipă guvernamentală, ci o trupă de prestidigitatori care scot porumbei pe gură și monezi false de după ureche, încercând să păcălească publicul că așa funcționează economia, pe bază de trucuri magice și de alba neagra. Spectacolul se va termina curând însă și audiența se va trezi cu buzunarele goale. Ne paște falimentul ca țară cu acest Guvern de circ care face trucuri magice cu bani pe care nu-i are. Cu cât punem capăt acestei guvernări de tip hocus pocus mai repede, cu atât vom diminua pagubele ei. Dimpotrivă, cu cât această guvernare se va prelungi, cu atât împrumuturile vor fi mai mari și mai scumpe, iar nota de plată mai dezastruoasă pentru România”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.