Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rebelii Houthi fac jocuri de culise împotriva SUA și a Israelului: întâlnire cheie cu emisarul Kremlinului

The Telegraph
houthi yemen

O delegaţie a rebelilor houthi din Yemen a discutat joi, în cadrul unei vizite la Moscova, despre "necesitatea de intensificare a eforturilor pentru a exercita presiuni asupra SUA şi Israelului pentru a pune capăt războiului în Fâşia Gaza, potrivit unui purtător al rebelilor yemeniţi, citat de France Presse, relatează Agerpres.

  • Context: Această vizită survine într-un context regional extrem de tensionat în care, în marja conflictului între Israel şi gruparea islamistă palestiniană Hamas, SUA şi Marea Britanie au efectuat recent lovituri împotriva poziţiilor houthi în Yemen, acuzaţi de perturbarea comerţului mondial după ce aceştia şi-au înmulţit atacurile asupra navelor în Marea Roşie şi în Golful Aden.

Purtătorul de cuvânt al houthi, Mohammed Abdulsalam, a indicat pe X (ex-Twitter) că delegaţia sa s-a întâlnit joi după-amiază la Moscova cu ministrul adjunct de externe Mihail Bogdanov, emisarul Kremlinului pentru Orientul Mijlociu şi ţările din Africa. Cele două părţi au discutat despre "necesitatea de intensificare a eforturilor internaţionale pentru exercitarea de presiuni asupra SUA şi Israelului pentru a pune capăt" războiului în Fâşia Gaza şi pentru a se "livra mai degrabă ajutor umanitar decât de a se militariza Marea Roşie", a declarat Abdulsalam.

La rândul său, Ministerul rus de Externe a "condamnat puternic" loviturile americane şi britanice în cursul discuţiilor cu delegaţia houthi, apreciind că acestea sunt de natură "să destabilizeze situaţia regională".

Săptămâna trecută, o delegaţie a Hamas s-a aflat la Moscova pentru discuţii cu reprezentanţi ai Ministerului rus de Externe, pentru a doua oară de la începutul războiului în Fâşia Gaza.

Războiul din Gaza

Conflictul din Fâşia Gaza a fost declanşat de un atac fără precedent al grupării islamiste palestiniene Hamas în comunităţile din sudul Israelului în 7 octombrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.