Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rebelii sirieni îşi SUSPENDĂ participarea la negocierile de pace de la Astana

Rebelii sirieni au anunţat că îşi suspendă participarea la negocierile cu regimul - ce s-au deschis miercuri - la Astana, în Kazahstan, până la oprirea bombardamentelor în Siria, relatează AFP, conform agerpres.

"Delegaţia rebelilor îşi suspendă întâlnirile din cauza violentelor bombardamente aeriene care lovesc civilii. Suspendarea va dura până la oprirea loviturilor în întreaga Sirie", a indicat pentru agenţia franceză de presă o sursă din cadrul delegaţiei rebelilor, evocând bombardamente "în toată Siria", fără alte detalii.

Donald Trump se ia la trântă cu istoria Americii. Ultimele sale declaraţii provoacă controverse

"Rebelii îşi suspendă participarea la reuniunile de la Astana până când nu va exista un angajament total privind încetarea bombardamentelor în Siria", a declarat o altă sursă apropiată opoziţiei.

Acest anunţ a intervenit chiar în debutul negocierilor în capitala kazahă, organizate sub egida "mediatorilor" rus, iranian - susţinători ai regimului preşedintelui Bashar al Assad - şi turc - care îi sprijină pe rebeli - în prezenţa emisarului ONU, Staffan de Mistura.

Potrivit unor surse apropiate opoziţiei, guvernul şi rebeli urmau să înceapă discuţiile asupra unui proiect propus de Moscova privind zonele de "detensionare" pe teritoriul Siriei.

Documentul, a cărui versiune în limba arabă a ajuns în posesia AFP, propune crearea unor "zone de detensionare" în teritoriile rebele din Idlib (nord-vest), în provincia centrală Homs, în enclava rebelă din Ghouta (suburbie a Damascului) şi în partea de sud a ţării. Aceste zone au ca obiectiv "să pună capăt imediat violenţei" şi "să asigure condiţii pentru întoarcerea în siguranţă şi voluntară a refugiaţilor".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.