Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Recep Tayyip Erdogan spune că războiul din Siria nu se oprește: 'Vom lupta până la atingerea obiectivelor noastre'

Erdogan

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a anunţat marţi că ofensiva turcă în nordul Siriei continuă ”până la atingerea obiectivelor” acesteia, în pofida îndemnurilor Washingtonului de a-i pune capăt, relatează AFP, potrivit news.ro.

”Noi ne vom continua lupta (...) până la atingerea obiectivelor noastre”, a declarat Erdogan într-un discurs televizat din Baku, unde participă la un summit.

Erdogan face aceste declaraţii la o zi după un avertisment ferm al omologului său american Donald Trump, care şi-a înăsprit tonul faţă de Turcia, pe care a îndemnat-o să pună capăt operaţiunii militare din Siria, lansată la 8 octombrie, şi în care a anunţat o serie de sancţiuni.

Ofensiva turcă vizează să disloce din nord-estul Siriei forţele kurde ale Unităţilor Protecţiei Poporului (YPG), considerate ”teroriste” de Ankara, dar care sunt aliatele Occidentului în lupta împotriva jihadiştilor din gruparea Statul Islamic (SI).

Citește și: E oficial! Vârsta de pensionare se va schimba- Cine sunt cei vizați

YPG sunt o grupare cu legături cu Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), o organizaţie clasată drept ”teroristă” de Ankara, Washington şi UE.

”Până în această dimineaţă o am eliberat o zonă de aproape 1.000 de kilometri pătraţi din mâinile organizaţiei separatiste teroriste”, a declarat Erdogan desemnând astfel YPG.

”Vom securiza rapid regiunea care se întinde de la Minbej (în nord-vestul Siriei) şi până la frontiera noastră cu Irakul”, a mai declarat el.

Potrivit lui Erdogan, această zonă urmează să primească ”într-o primă fază un milion, iar apoi două milioane de refugiaţi sirieni” dintre cei 3,6 milioane de sirieni care s-au refugiat în Turcia de la începutul conflictului din Siria în 2011.

Erdogan s-a întâlnit laaceastă reuniune cu premierul ungar Viktor Orban.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.