Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acces de furie al lui Recep Tayyip Erdogan: 'Turcia nu mai aşteaptă nimic din partea Uniunii Europene'

HotNews
Recep-Tayyip-Erdogan

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a lansat duminică un avertisment la adresa Uniunii Europene, care face Turcia "să aştepte de 40 de ani", declaraţie venită în urma unei hotărâri a CEDO care "este ultima picătură care a umplut paharul", relatează AFP, conform Agerpres.

"Turcia nu mai aşteaptă nimic din partea Uniunii Europene, care ne face să aşteptăm la uşa ei de 40 de ani", a spus şeful statului turc în şedinţa de deschidere a noii sesiuni parlamentare, adăugând că nu va "tolera noi exigenţe sau condiţii în procesul de aderare" a Turciei la UE, un proces în prezent blocat.

"Dacă ei nu renunţă la unele nedreptăţi, cum ar fi impunerea vizelor, pe care o folosesc ca pe o sancţiune latentă, dacă nu-şi corectează greşelile (...), vor pierde complet dreptul de a exprima aşteptări politice, sociale, economice sau militare din partea noastră", a avertizat Erdogan.

"Dacă UE intenţionează să pună capăt procesului de aderare (a Turciei), care există doar pe hârtie, atunci aceasta va fi decizia lor", a completat preşedintele turc.

Picătura care a umplut paharul

Manifestarea sa furie pare să fie provocată de o decizie de săptămâna aceasta a Curţii Europene a Drepturilor Omului (CEDO), care a condamnat Turcia pentru o sentinţă în care un bărbat a fost condamnat pentru apartenenţă la o organizaţie armată doar pe baza utilizării aplicaţiei de mesagerie criptată ByLock, aplicaţie considerată de guvernul turc un instrument privilegiat de comunicare al autorilor loviturii de stat eşuate din 2016.

"Decizia CEDO este ultima picătură care a umplut paharul", a adăugat de altfel Erdogan în masajul său virulent la adresa UE, deşi CEDO este o instituţie afiliată Consiliului Europei, fără legătură cu instituţiile UE.

"Membrii organizaţiei teroriste şi partizanii lor care sunt încurajaţi de această decizie să nu-şi facă speranţe în zadar! Această decizie nu le va da nicio uşurare sceleraţilor membri ai FETO", a promis Erdogan, făcând referire al organizaţia clericului Fetullah Gulen, refugiat în SUA şi considerat de Ankara autorul tentativei de lovitură de stat din 2016.

"Turcia nu va face niciun pas înapoi în lupta sa împotriva acestei bande de trădători. Ea nu va permite nicio întoarcere în trecut", a insistat preşedintele turc.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.