Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

RECORD Câte miliarde de dolari trebuie să dea un prinț din Arabia Saudită ca să fie eliberat din închisoare

ciocanel judecator

Probleme mari pentru prinţul saudit acuzat de corupţie! Acesta poate scăpa pentru moment de puşcărie doar dacă oferă o garanţie ameţitoare. Autorităţile saudite i-au cerut 6 miliarde de dolari prințului saudit Al-Waleed bin Talal, aflat acum în închisoare.

Citește și: 28 de ani de la Revoluție! Ce pensie are ACUM Petre Roman, primul premier al României post-decembriste

Potrivit Daily Mail, aceasta este cea mai mare sumă cerută până acum de autoritățile din Golf și ar putea presupune predarea unei părți majoritare din conglomeratul deținut de el, Kingdom Holding Company, în valoare de 9 miliarde de dolari. Aproape toți prinții arabi care au fost reținuți în noiembrie și care se află în detenție la hotelul de 5 stele Ritz Carlton din Riyadh și-au plătit deja amenzile foarte mari, pentru a fi eliberați.

CIteşte şi: Simona Halep DEZVĂLUIE cum a fost UMILITĂ, la Palatul Cotroceni, de 1 decembrie

Al-Waleed, în vârstă de 62 de ani, este al 57-lea om cel mai bogat din lume, cu o avere estimată la 18 miliarde de dolari, potrivit Daily Mail, care citează Wall Street Journal. Zeci de înalți oficiali din Arabia Saudită - printre care se află prinți, miniștri și moguli - sunt încă în detenție la hotelul Ritz-Carlton, care s-a transformat într-o închisoare de lux, ca urmare a celei mai mari lovituri de stat din istoria recentă a acestei țări. Aproximativ 320 de persoane au fost interogate, iar alți 150 de oameni sunt reținuți. Mulți dintre aceștia au fost de acord să încheie o înțelegere sau să predea trezoreriei de Stat averi care ar fi fost obținute prin mijloace necinstite - a anunțat procurorul general, șeicul Saud al-Mojeb.

Acesta mai este de părere că cel puțin 100 de miliarde de dolari au fost pierduți prin delapidare sau din cauza corupției în ultimii ani, conform ProTV.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.