Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Record pentru România - Cea mai mică rată de refuz la vizele pentru SUA/ Ținta pentru Visa Waiver este însă departe

reperio.news
visa waiver

Ambasada României în SUA anunţă Departamentul de Stat al SUA a dat publicităţii miercuri, situaţia ratei de refuz al vizelor B1/B2 pentru anul fiscal 2023 (1 octombrie 2022-30 septembrie 2023), iar România a înregistrat o rată de refuz de 8,79%, cea mai mică din toată istoria relaţiilor cu SUA. Mai este un drum lung, dar suntem foarte optimişti întrucât există o intenţie politică reală de a include România în Visa Waiver Program, iar ambele guverne sunt pe deplin angajate ca toate cerinţele programului de scutire de viză să fie îndeplinite, afirmă Andrei Muraru, ambasadorul României în Statele Unite.

„8,79% - rata de refuz a vizelor pentru SUA în 2023, cel mai scăzut nivel din toată istoria relaţiei bilaterale România-Statele Unite. Ritm accelerat de descreştere în ultimii trei ani şi cea mai importantă scădere în termeni procentuali dintre cele trei state UE candidate. Departamentul de Stat al SUA a dat publicităţii miercuri, 17 ianuarie a.c., situaţia ratei de refuz al vizelor B1/B2 pentru anul fiscal 2023 (1 octombrie 2022-30 septembrie 2023). Astfel, România a înregistrat o rată de refuz de 8,79%”, arată Ambasada României într-o postare.

Pragul pentru includerea în programul Visa Waiver este de 3% rată de respingere.

Potrivit Ambasadei, „rata de refuz înregistrată în cursul anului 2023 este cea mai mică din toată istoria relaţiilor cu SUA”.

„De asemenea, România se află într-o descreştere accelerată în ultimii trei ani (17,03% în 2021, 12,61% în 2022), cu o scădere de 3,82% faţă de anul fiscal precedent. Totodată, dintre cele trei ţări candidate din Uniunea Europeană care nu sunt parte a programului Visa Waiver, România înregistrează în termeni procentuali cea mai importantă scădere (Republica Cipru a scăzut de la 6,22% la 4,48%, iar Bulgaria a înregistrat o creştere de la 10% în 2022 la 11,61% anul trecut)”, arată Ambasada.

„Mai este un drum lung, dar suntem foarte optimişti întrucât există o intenţie politică reală de a include România în Visa Waiver Program, iar ambele guverne sunt pe deplin angajate ca toate cerinţele programului de scutire de viză să fie îndeplinite. Dacă totul merge conform planului şi nu apar dificultăţi majore, putem estima că România va face parte din programul american de scutire de viză anul viitor”, a precizat Andrei Muraru, ambasadorul României în Statele Unite.

Ambasada SUA la București anunță că românii care doresc să își reînnoiască vizele pentru SUA o pot face fără interviu. Este o facilitate care ar putea ajuta la ridicarea vizelor pentru SUA, România fiind deocamdată blocată din cauza ratei mari de refuz. Dacă cetățenii români deja eligibili pentru obținerea vizei o reînnoiesc, aceștia vor trage în sus procentul de acceptare. Detalii AICI!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.