Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UDMR își pune amprenta pe rectificarea bugetară. Primăriile vor putea finanța cluburi sportive - decizie în comisiile de buget-finanțe din Parlament

rectificare bugetara

Comisiile reunite de buget-finanțe din Parlament au acceptat, joi, un amendament susținut de UDMR potrivit căruia prin derogare de la lege, primăriile vor putea finanța cluburile sportive cu o sumă de maxim 3% din cotele defalcate din impozitul pe venit ce revin bugetului local al unității administrativ-teritoriale respective. Plenul reunit se reunește în această după-amiază pentru a vota schimbările la rectificarea bugetară.

Citește și: Impozitarea pensiilor speciale a fost adoptată de Parlament: cum se va aplica noua taxă specială și cine este vizat .

Amendamentul adoptat:

„La articolul 6, după alineatul (13) se introduc cinci noi alineate, alin. (14)-(19), cu următorul cuprins:

(14) Prin derogare de la prevederile Legii nr. 143/1999 privind ajutorul de stat, cu modificările și completările ulterioare și de la prevederile Legii nr. 350/2005 privind regimul finanţărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activităţi nonprofit de interes general, cu modificările și completările ulterioare, în vederea sprijinirii activității sportive pe diferite ramuri de sport, în cursul anului bugetar 2020, autoritățile administrației administrației publice locale pot acorda în mod direct alocații cluburilor sportive de drept public sau privat, ori asociațiilor județene, respectiv a municipiului București care își au sediul pe raza lor administrativ-teritorială. Autoritățile administrației publice locale pot acorda în aceleași condiții alocații pentru finanțarea programelor sportive organizate pe raza lor administrativ-teritorilă de către aceste cluburi sau de către federaţiile sportive naţionale, direcţiile judeţene pentru sport şi tineret, respectiv a municipiului Bucureşti, ori inspectoratele şcolare judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti

(15) Prin excepție de la prevederile art. 181 ale Legii educației fizice și sportului nr. 69/2000, cu modificările și completările ulterioare, pentru anul bugetar 2020 autoritățile administrației publice locale prin hotărârea autorităților deliberative, pot aloca sume din bugetul local pentru finanţarea activităţii sportive a structurilor sportive de drept public aflate în subordinea autorităților sau instituțiilor publice ale autorităților publice centrale care își au sediul pe raza lor administrativ-teritorială.

(16) Hotărârile consiliilor locale sau județene privind acordarea sprijinului financiar vor avea caracter individual și în acestea autoritățile deliberative ale administrației locale vor preciza alături de valoarea totală a sumei acordate, destinația acesteia, defalcarea pe capitole de cheltuieli, precum și modalitatea și termenele de decontare.

(17) Hotărârile vor prevedea, sub sancţiunea nulităţii, calitatea Curţii de Conturi de a exercita controlul financiar asupra derulării activităţii finanţate din fondurile publice.

(18) Valoarea totală a finanțărilor acordate potrivit prevederilor alineatelor (14) și (15) pentru întregul an bugetar 2020 nu poate depăși 3% din suma reprezentând cotele defalcate din impozitul pe venit ce revin bugetului local al unității administrativ-teritoriale respective.”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.