Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Florin Cîțu: Am adoptat rectificarea bugetară/ Detalii

Guvernul Romaniei
Florin Citu

Premierul Florin Cîțu anunță că rectificarea bugetară a fost adoptată în ședința de guvern.

„La baza rectificării stă o reevaluare a PIB în lumina și a informațiilor pe care le-am avut azi referitoare la creșterea economică, PIB are o valoare nominală acum de 1,17 miliarde față de 1,11 miliarde la începutul anului”, a anunțat premierul Florin Cîțu.

Premierul a precizat că în prima parte a anului, investițiile au avut o contribuție majoră la creșterea PIB.

”Nu cred că a mai fost un an în care să vedem o astfel de contribuție, cred că în trimestrul II am avut o contribuție de 5 puncte procentuale, ceea ce arată că investițiile sunt motorul creșetrii economice”, a precizat Cîțu.

În privința deficitului general consolidat, în sumă absolută, crește de la 80 de miliarde la 83, 8 miliarde și reprezintă un deficit bugetar de 7,13 la sută din PIB.

„Ne permitem o scădere micuță față de deficitul bugetar inițial pentru că avem un PIB nominal mai mare”, a completat Cîțu.

Șeful Executivului a explicat, referitor la veniturile bugetului general consolidat, că se majorează pe sold cu 15,5 miliarde de lei din care 13, 4 miliarde de lei sunt venituri din economia internă și 2, 8 miliarde de lei venite din fonduri europene.

Cât despre cheltuielile bugetului general consolidat se majorează pe sold cu suma de 18,77 miliarde lei.

„Să ne uităm puțin de unde vin aceste cheltuieli. În acaestă rectificare bugetară avem alocări pentru a susține sectorul de Sănătate de 4,5 miliarde de lei. Ținând cont de cheltuielile suplimentare create pandemie, precum și continuarea proiectului de investiții la nivel central și local, un plus de 6,6 miliarde de lei”, a mai spus Cîțu.

Conform premierului, Ministerul Sănătăţii, Ministerul Dezvoltării, Ministerul Investiţiilor Europene şi Ministerul Transporturilor primesc cei mai mulţi bani.

 

.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.