Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reddit şi LinkedIn renunţă să mai citească clipboard-ul utilizatorilor de iPhone

imore.com
apple news telefon

După TikTok, Reddit şi LinkedIn promit la rândul lor să nu mai monitorizeze informaţiile pe care utilizatorii le stochează temporar în clipboard-ul din iOS prin folosirea funcţiei copy, relatează news.ro

O viitoare modificare la iOS 14 a dus la descoperirea unui alt tip de comportament “necurat” al aplicaţiilor de iPhone, care pune în pericol informaţiile utilizatorilor. Este vorba de urmărirea datelor copiate în clipboard.

Clipboard-ul, la fel ca şi în Windows 10, stochează datele la care utilizatorii folosesc funcţia copy. Acestea pot fi orice, de la un document la un fragment de text, care poate fi inclusiv un număr de card.

Recent s-a descoperit că mai multe zeci de aplicaţii de iOS monitorizează clipboard-ul şi văd ce copiază utilizatorii acolo. Printre acestea se numără TikTok, Reddit, Linkein plus numeroase jocuri şi aplicaţii ale unor site-uri de ştiri precum Fox News şi New York Times.

Dintre toate, Reddit şi LinkedIn au anunţat public că vor renunţa la acest comportament şi nu vor mai monitoriza clipboard-ul.

Cele două se apără într-un mod similar, spunând că monitorizarea se făcea pentru a vedea ce link-uri au fost copiate în clipboard, pentru a uşura postarea şi parsarea acestora.

Toate acestea au ieşit la iveală după ce Apple a anunţat că, în iOS 14, utilizatorii vor fi avertizaţi când o aplicaţie le monitorizează clipboard-ul.

Pentru cei mai mulţi, monitorizarea clipboard-ului de către aplicaţii este o noutate. Ar fi interesant de aflat de când există această practică şi de ce inclusiv Apple nu a spus nimic până acum.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.