Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Referendumul intern a trecut, scandalul continuă însă la USR! Presadă: 'NU am rezolvat practic nimic. Nu avem niciun fel de clarificare'

usr

Senatorul USR, Florina Presadă, a declarat, sâmbătă, pentru ȘTIRIPESURSE.RO, că referendumul intern privind poziționarea doctrinară a USR „nu a rezolvat, practic, nimic”, pentru că „nu există niciun fel de clarificare despre ce susține USR”, în contextul în care consultarea internă din partid „a trecut foarte la limită”, jumătate dintre membri neexprimându-se pentru ideologia de centru-drepta.

Citește și: Referendumul intern din USR a trecut! A fost cel mai mare număr de voturi la o astfel de consultare internă

„Până la urmă s-au exprimat abia jumătate dintre membrii partidului la referendumul intern.  Știm că cel  puțin jumătate dintre cei care s-au exprimat sunt de centru dreapta, modern, așa zic ei. Asta înseamnă că există o altă o jumătate a partidului care nu și-a asumat acestă identitate. Nu am rezolvat, practic, nimic, cu acest referendum, nu avem niciun fel de clarificare cu ce susținem. Dar asta nu înseamnă că USR nu se poate pune de acord pe măsuri și programe de politici publice care să înlăture efectele nocive ale guvernării din ultimii 30 de ani. EU cred că USR, cu luciditate, poate să vină cu un pachet de măsuri care să modernizeze România”, a declarant Florina Presadă, pentru ȘTIRIPESURSE.RO.

Senatorul USR a punctat că „a trecut foarte la limită referendumul intern”.

„Un pachet de măsuri care să modernizeze România. Și mă gândesc aici la creșe și grădinițe pentru toți copiii. Vorbim de acces la educație pentru copii, vorbim de o rata a ocupării femeilor, care e mai scăzută decât a bărbaților. De asemenea, considerăm că trebuie să facem mai mult pentru a ne apăra pădurile”, a precizat Presadă.

Referendumul privind poziționarea doctrinară a USR s-a încheiat, sâmbătă, cu o majoritate firavă a votanților în favoarea definirii partidului ca fiind unul de centru dreapta. Astfel, din număr total de membri USR cu drept de vot - 21.483 membri -, la referendumul intern  au votat 12.106 membri USR , iar dintre aceștia doar 11.047 membri USR (adică 91,25% din voturi) au fost în favoarea clarificării doctrinare.

Cu alte cuvinte, 306 membri USR au votat peste limita necesară adoptării referendumului intern privind poziționarea partidului de centru-dreapta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.