Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Referire la Kelemen Hunor, intr-un dosar DNA

Kelemen Hunor

Procurorii DNA nu exclud, potrivit referatului prin care au solicitat arestarea preventivă a primarului din Miercurea Ciuc, Robert-Kalman Raduly, precum şi a viceprimarului Domokos Szoke, o intervenţie de la nivel central, respectiv de la conducerea Ministerului Culturii, pentru determinarea Direcţiei Judeţene pentru Cultură Harghita să emită, în iunie 2014, un aviz favorabil efectuării unor lucrări de construcţie la sediul unei universităţi. La acea data ministerul era condus de Kelemen Hunor.

Avizul fusese solicitat pentru extinderea şi reabilitarea termică a sediului din Miercurea Ciuc a Universităţii Sapientia, proiect susţinut de primarul Raduly.

"La acel moment Ministerul Culturii era condus de persoană din acelaşi partid politic cu primarul municipiului Miercurea Ciuc (Kelemen Hunor - n.r.). Nu este exclusă o intervenţie de la nivel central, urmare discuţiilor dintre persoane apropiate din acelaşi partid politic, pentru determinarea Direcţiei Judeţene pentru Cultură Harghita să emită un aviz favorabil, care în cele din urmă a fost emis doar formal, nu ca şi pe fond", se precizează în referat.

Direcţia Judeţeană pentru Cultură Harghita a emis, pe 11 iunie 2014, avizul favorabil efectuării lucrărilor de construcţie, însă numai cu condiţia obţinerii acordului scris al proiectantului clădirii, ceea ce nu s-a realizat. În dispoziţia emisă de Direcţia Judeţeană pentru Cultură Harghita se face şi următoarea menţiune: "urmare a solicitării cabinewtului secretarului de stat al Ministerului Culturii, în calitate de director executiv la Direcţia Judeţeană pentru Cultură Harghita, dispun compartimentului de specialitate să elibereze avizul favorabil".

Potrivit unui comunicat al DNA, primarul Robert-Kalman Raduly a aprobat ilegal o autorizaţie de construcţie, pe baza unor documentaţii incomplete, aferente reabilitării/modernizării unui imobil în care îşi desfăşoară activitatea filiala din Miercurea Ciuc a Universităţii Sapientia.

"În baza relaţiilor dintre Raduly şi conducerea instituţiei de învăţământ, primarul fiind şi cadru didactic la filiala din municipiu a universităţii, acesta a aprobat, în septembrie 2014, autorizaţia pentru efectuarea unor lucrări de construcţie la imobil şi amenajare a spaţiului aferent (parcări şi alei în proximitatea acestuia), în condiţiile în care documentaţiile depuse pentru aprobare nu îndeplineau condiţiile legale", se arată în comunicat.

Tribunalul Bucureşti a decis joi cercetarea în stare de arest la domiciliu, pentru 30 de zile, în cazul primarului din Miercurea Ciuc, Robert-Kalman Raduly, şi viceprimarului Domokos Szoke.

Instanţa a respins propunerea procurorilor DNA de arestare preventivă a celor doi, însă a decis ca Robert-Kalman Raduly şi Domokos Szoke să fie plasaţi în arest la domiciliu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.