Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reforma codului fiscal promovată de Donald Trump nu a avut un impact major asupra investiţiilor companiilor sau a planurilor de angajări

Instagram
Donald Trump

Pachetul de reduceri de taxe al administraţiei Donald Trump, în valoare de 1.500 de miliarde de dolari, nu a avut un impact major asupra investiţiilor companiilor sau a planurilor de angajări, potrivit unui sondaj publicat la un an de la cea mai mare reformă a codului fiscal al Statelor Unite din ultimii peste 30 de ani, relatează Reuters, potrivit News.ro.

Sondajul trimestrial referitor la condiţiile de afaceri, publicat luni de Asociaţia Naţională a Economiei Afacerilor (National Association of Business Economics’ - NABE), arată că, deşi unele companii au raportat investiţii mai mari datorită impozitelor mai mici, 84% dintre respondenţi au spus că nu şi-au schimbat planurile. În octombrie, 81% dintre respondenţi au afirmat că nu şi-au modificat planurile.

Citește și: Lovitură PUTERNICĂ pentru mafia chineză: 6.885 de grupări de tip mafiot, destructurate de polițiști; sechestru pe active în valoare de 9,23 miliarde de dolari

Casa Albă a anticipat că pachetul masiv de stimulente fiscale, în special reducerea impozitului pe profit de la 35% la 21%, va stimula cheltuielile companiilor şi creşterea numărului locurilor de muncă. Reducerile de taxe au intrat în vigoare în ianuarie 2018.

”Marea majoritate a respondenţilor, respectiv 84%, au afirmat, la un an de la intrarea în vigoare a pachetului de reforme, că acestea nu le-au determinat să îşi modifice planurile de investiţii sau de angajare”, a spus preşedintele NABE, Kevin Swift.

Impozitele mai mici au avut în schimb impact în sectorul producător de bunuri, 50% dintre respondenţi afirmând că au mărit investiţiile, iar 20% că au redirecţionat angajările şi investiţiile din străinătate în Statele Unite.

Sondajul realizat de NABE sugerează şi continuarea încetinirii cheltuielilor, după temperarea semnificativă a acestora în trimestrul al treilea din 2018.

Citește și: Emmanuel Macron le răspunde liderilor italieni: 'Le urez succes şi să se agite în continuare'

Indicele care măsoară cheltuielile de capital a scăzut în ianuarie la cel mai redus nivel de după iulie 2017. Aşteptările referitoare la cheltuielile de capital din următoarele trei luni au scăzut la rândul lor.

Potrivit sondajului, rata angajărilor a crescut modest în trimestrul patru din 2018, comparativ cu trimestrul al treilea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.