Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Refugiații sirieni vor fi pregătiți profesional pentru a contribui la reconstrucția Germaniei

rt.com
refugiati

Armata germană şi Oficiul Federal german pentru Forţa de Muncă au lansat joi un proiect comun pentru pregătirea profesională a refugiaţilor sirieni care vor putea ulterior să contribuie astfel la reconstrucţia ţării lor după război, relatează joi agenţiile DPA şi EFE.

Bundeswehr-ul, care a lansat proiectul joi în prezenţa ministrului apărării, Ursula von der Leyen, va asigura refugiaţilor pregătire profesională pentru montarea de instalaţii sanitare, construcţii şi proiectare.

Citește și: 370 de kg de COCAINĂ au fost găsite într-o fabrică Coca-Cola din Franţa

Cursurile au început luni în şase locuri din Berlin şi în landurile Saxonia Inferioară şi Bavaria. Durata unui curs este de patru săptămâni, iar programul nu se limitează doar la un singur curs.

'Reconstrucţia va necesita mai mult decât noi blocuri de piatră, va fi nevoie de oameni cu încredere şi cu o gamă de abilităţi', a precizat Ursula von der Leyen într-un comunicat dat publicităţii de Bundeswehr.

Potrivit directorului Oficiului Federal pentru Forţa de Muncă, Jurgen Weise, multe companii sunt dispuse să angajeze refugiaţi, dar adesea nu reuşesc din cauza faptului că aceştia nu cunosc suficient de bine limba germană. 'Principalul obstacol este scrisul' şi numai aproximativ 10% dintre refugiaţii sosiţi recent în Germania au calificări profesionale recunoscute, a precizat Wiese.

Proiectul iniţial fusese conceput pentru 120 de refugiaţi, dar numai 45 de candidaţi consideraţi potriviţi au fost găsiţi.

În punctul culminant al crizei refugiaţilor de anul trecut, în jur de 9.000 de militari din cadrul Bundeswehr au fost desfăşuraţi în Germania pentru a contribui la gestionarea acestui aflux, conform agerpres.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.